29.7.13

Αυστραλοί εργοδότες «εξαπατούν» αλλοδαπούς...


Το θέμα της εκμετάλλευσης αλλοδαπών που θέλουν να εργασθούν στην Αυστραλία και είναι κάτοχοι της βίζας εργασίας 457 έρχεται πάλι στο προσκήνιο λόγω της αγγελίας μιας επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη αγγελία εμφανίστηκε σε...
αυστραλιανή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας και ζητά αλλοδαπούς ελαιοχρωματιστές να εργαστούν στην Αυστραλία υπό το καθεστώς της βίζας 457, ενώ θέτει ως προαπαιτούμενο για την πρόσληψή τους οι ίδιοι να «επενδύσουν» στην επιχείρηση.

«Έχουμε τρεις διαθέσιμες θέσεις εργασίας άμεσης πρόσληψης. Έτοιμοι να εγγυηθούμε την έκδοση βίζας. Καλά κέρδη. Οι επιτυχόντες απαιτείται να επενδύσουν στην εταιρία» γράφει χαρακτηριστικά η αγγελία για την οποία και πληροφορήθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και έχει ξεκινήσει έρευνες.
Να αναφέρουμε ότι μόλις ένα μήνα πριν είδαν το φως της δημοσιότητας 200 περίπου υποθέσεις αλλοδαπών που έπεσαν θύματα άγριας εκμετάλλευσης, καθώς απατεώνες τους «ξάφρισαν» με το γάντι, είτε ζητώντας τους χιλιάδες δολάρια είτε παρέχοντάς τους δάνεια χιλιάδων δολαρίων προκειμένου οι αλλοδαποί να καταφέρουν τελικά να πάρουν τη βίζα 457 για να μπορούν να εργαστούν στην Αυστραλία.

Το υπουργείο Μετανάστευσης συνεχίζει τις έρευνές του προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της εκμετάλλευσης και των παρανομιών εκ μέρους των εργοδοτών που απασχολούν ή θέλουν να απασχολήσουν αλλοδαπούς υπαλλήλους. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε προχθές ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν η συγκεκριμένη επιχείρηση παρανομεί.

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας του συνδικάτου Οικοδόμων, Ντέιβιντ Νούναν, με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, επανέλαβε για μία ακόμα φορά την πεποίθησή του ότι πολλοί εργοδότες παρανομούν και εκμεταλλεύονται το σύστημα χορήγησης βίζας 457 με στόχο να επωφεληθούν οικονομικά προσφέροντας χαμηλότερους μισθούς στους αλλοδαπούς εργαζομένους και με συνέπεια τον υποβιβασμό των κεκτημένων δικαιωμάτων των Αυστραλών εργαζομένων...
neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: