4.7.13

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ...



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση). Πρόκειται για...
το ίδιο νομοσχέδιο που είχε παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την επομένη του λουκέτου στην ΕΡΤ.
Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει διευρυμένες αρμοδιότητες του διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό «αρμόδιο για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης».
 
Στην εταιρεία θα υπάρχει Εποπτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από επτά μέλη, το οποίο θα καταρτίζει δεκαετές στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της εταιρείας. Θα είναι επιφορτισμένο με το διορισμό του διευθύνοντα συμβούλου και θα διατυπώνει γνώμη για τον προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων.
 
Για να στελεχωθεί, θα δημοσιεύεται ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με αναλυτική κατάσταση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογούνται σε πρώτη βάση από ένα Φορέα Επιλογής (συνεργασία ιδιωτικής εταιρείας και ΑΕΙ), που θα καταρτίζει κατάλογο δέκα υποψηφίων με την υψηλότερη βαθμολογία. Την τελική επιλογή θα έχει ο αρμόδιος υπουργός. 
 
Οσο για το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση «μία φορά τουλάχιστον το μήνα», ενώ τώρα συνεδριάζει μία ή και δύο φορές την εβδομάδα. 
 
Οσον αφορά το προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ θα προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου. Κατ' εξαίρεσιν, ύστερα από πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου μπορεί να ανατεθεί απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλλιτέχνες.
 
Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε ότι η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να είναι θέμα ωρών, φόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: