29.7.13

Μοιράζουν θέσεις δεξιά κι αριστερά για τη Δ.Τ...



Και αφού δεν μας έμεινε πια τίποτε άλλο να πούμε για τη Δημόσια Τηλεόραση (δηλαδή τι άλλο να πει κανείς για τη Δημόσια Τηλεόραση;), περάσαμε πλέον στην ...
ονοματολογία. Πριν προχωρήσουμε επί του θέματος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι κάθε είδους διαρροές για ονόματα δύο στόχους έχουν πάντοτε: είτε τη στήριξη είτε το κάψιμο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένει να αποσυρθεί η προκήρυξη, οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και ο Καψής συνεχίζει τα τηλεφωνήματα
Από τη μία, δηλαδή, γράφεις ένα όνομα για να δώσεις ώθηση σε ένα πρόσωπο. Και από την άλλη, για να ξεσηκώσεις αντιδράσεις και έτσι να καταστρέψεις την υποψηφιότητά του. Αυτά προβλέπονται στην ελληνική δημοσιογραφία και κάπως έτσι φτάσαμε ώς εδώ.

Ως τον Κώστα Σπυρόπουλο, σαν να λέμε, τον Γιώργο Μπράμο και τον Βασίλη Θωμόπουλο. Ο πρώτος ήδη αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στο πρόγραμμα της Δ.Τ. μέσα από προσωπικό του σημείωμα στα social media. Οι άλλοι δύο δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη και, αν κρίνουμε από τους χαρακτήρες τους, δεν είναι και τόσο υπέρ των δημοσίων τοποθετήσεων. Αν είναι να κάνουν κάτι, θα το κάνουν χωρίς ταρατατζούμ. Μην ξεχνάμε ότι, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ΕΡΤ, οι διάφορες θέσεις της Δ.Τ. «μοιράζονται» δεξιά κι αριστερά εδώ και αρκετές ημέρες.

Παίρνουν τηλεφωνάκια πρωί και βράδυ από τα κόμματα της συμπολίτευσης και λένε σε διαφόρους «κάνε εσύ την αίτηση κι εγώ σε έχω σίγουρο», «εκεί θα σε τοποθετήσω κι εκεί θα τοποθετήσω τον άλλο» κ.λπ. κ.λπ. Και μάλιστα, επιμένουν μερικοί, δεν είναι μόνο τα κόμματα της συμπολίτευσης που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά και κάποια στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης! Πώς συμβαίνει αυτό, θα ρωτήσετε. Υπάρχει ποσόστωση, έχουν ντιλάρει τις θέσεις, διαθέτουν προσωπικές επαφές; Ολα παίζουν, αν και δεν είμαστε σίγουροι για απολύτως τίποτε.

Τελειώνουν άλλωστε οι ημερομηνίες, λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για να λήξει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τη Δ.Τ. Και φυσικά εδώ προκύπτει και το θέμα των επιτροπών που θα αναλάβουν να κρίνουν τις αιτήσεις αυτές. Βάλε και ενστάσεις (αν επιτραπούν...), βάλε και μπιλιετάκια, δύσκολο το βλέπω σε δέκα μέρες μέσα να αρχίζει η μετάδοση ειδήσεων από τη Δ.Τ. Εκτός και αν βρεθεί κάποια συμβιβαστική φόρμουλα και βάλουν οι κυβερνώντες λίγο νερό στο κρασί τους. Επ' αυτού γίνονται ήδη συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα και καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η ΔΗΜΑΡ. Αν την ακούσουν στου Μαξίμου και δεν πάθουν καμιά συγκοπή.

Αντεπίθεση από ΠΟΣΠΕΡΤ

Στο μεταξύ, η ΠΟΣΠΕΡΤ περνά για μία ακόμη φορά στην αντεπίθεση και ζητεί με ανακοίνωσή της την απόσυρση της προκήρυξης για τις προσλήψεις στο μεταταβατικό φορέα. Ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση για «εκδικητική συμπεριφορά εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ».

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο ψήφισμά της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η κατάπτυστη προκήρυξη 589 θέσεων και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και αρμόδιους υπουργούς. Η βάση του να είναι η απόφαση του ΣτΕ (που αναφέρει ότι πρέπει να λειτουργήσει δημόσιος φορέας - που αυτή τη στιγμή υπάρχει θεσμοθετημένος) και η πολιτική συμφωνία των αρχηγών για στελέχωση μόνον από τους εργαζομένους της ΕΡΤ της συνέχειας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η κυβερνητική πολιτική και η τακτική της, με σταθερό και εκδικητικό προσανατολισμό στην επιβεβαίωση του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά κυρίως την απάνθρωπη, ανήθικη, εκδικητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της στο προσωπικό, που κάθε μέρα με ανακοινώσεις και με δηλώσεις του Παντελή Καψή, ο οποίος με στόμφο τονίζει ότι εκφράζει την κυβέρνηση, δεν θέλει να αφήσει πλέον κανένα περιθώριο διεκδίκησης για εργασία στους εργαζομένους της ΕΡΤ».

Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα της, ζητώντας για μία ακόμη φορά να ανοίξει η ΕΡΤ όπως ήταν στις 11 Ιουνίου και ταυτόχρονα καλώντας τους εργαζομένους της να μην κάνουν αίτηση για τον ενδιάμεσο φορέα.

Για την ιστορία, οι αιτήσεις κοντεύουν να ξεπεράσουν τις 1.000 και έπεται συνέχεια μέχρι να λήξει η προθεσμία...

Χρ. Ξανθάκης - Ντ. Λουκίσσα 
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: