16.7.13

Όλοι στους δρόμους, σήμερα! Συλλαλητήρια στην Κρήτη...

Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή από τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς...
Στο Ηράκλειο
Μαζικά, οργανωμένα και πιο δυναμικά από ποτέ, καλούν Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και φορείς τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που ξεκινά από τη...
λεωφόρο Δημοκρατίας, στις 10.00 το πρωί. Η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έχει φέρει σωρεία αντιδράσεων από φορείς κι εργαζόμενους, ενώ η σημερινή ημέρα αναμένεται μία από τις πιο «καυτές» του φετινού καλοκαιριού, και σίγουρα η θερμότερη απεργιακά για τη θερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των πολλαπλών αντιδράσεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες μετά τις 7.30 στην πλατεία Ελευθερίας, από εκπροσώπους φορέων, εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο. Φορείς κι εργαζόμενοι αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά στην επιχειρούμενη προσπάθεια για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φέρνει διαθεσιμότητες χιλιάδων υπαλλήλων.

Στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί, την ίδια ώρα, στο Δημαρχείο από το ΠΑΜΕ.

«Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου να αντισταθούν στην ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση των Δημοτικών Υπηρεσιών, στην εκποίηση του Δημοσίου Πλούτου. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί τώρα. Όλοι στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου» αναφέρει χαρακτηριστικά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ: «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».

Για τον ίδιο λόγο, διατηρείται το «λουκέτο» στους Δήμους από χθες, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίζει ότι πρόκειται για κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Λασίθι

Στην πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται, στις 10.00, η απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου. Μία ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στα Χανιά

Να αντιδράσουν στα μέτρα του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου που θα τεθεί την Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή, καλεί τους πολίτες των Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωση “για την Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ”, επισημαίνοντας την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στις 10:00 πμ, στην Αγορά.

Και οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις αντιδράσεις τους.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση τους, ο «αγώνας πρόκειται να συνεχιστεί ως και την τελική δικαίωση του» ενώ ζητούν την άμεση απόσυρση του άρθρου 82, στο οποίο και περιγράφονται οι καταργήσεις των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών.

Το Συντονιστικό Αγώνα, υποστηρίζει ότι το νέο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διαλύει τη δημόσια δευτεροβάθμια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να την εκχωρήσει σε ιδιώτες. Όπως τονίζεται μάλιστα οι ειδικότητες που πρόκειται να καταργηθούν είναι από τις πλέον πολυπληθείς, ενώ έχουν μεγάλη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Το Συντονιστικό υποστηρίζει πως 2.500 εκπαιδευτικοί πρόκειται να οδηγηθούν άδικα στην απόλυση, ενώ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει πάνω από 80.000 μαθητές πρόκειται να μείνουν εκτός δημόσιου σχολείου.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10.00 το πρωί και στις 19.00 το απόγευμα στη γενική συνέλευση του συλλόγου δασκάλων "Δ.Θεοτοκόπουλος", στην Παλιά Ακαδημία, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: