30.7.13

Η ημέρα της κρίσης για τον Σίλβιο...

Η ημέρα της κρίσεως έφτασε για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση φορολογικής απάτης στην αγοραπωλησία του ομίλου Mediaset, για την οποία κατηγορείται.


Ο...
Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
"Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για την έκβαση της δίκης. Μία πιθανότητα είναι η επικύρωση της απόφασης. Η δεύτερη πιθανότητα είναι η ακύρωση της απόφασης. Σύμφωνα όμως με το ιταλικό δικαστικό σύστημα υπάρχει και μία τρίτη πιθανότητα, καθώς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα μπορούσε να ακυρώσει την ποινή, ορίζοντας νέα δίκη στο Εφετείο του Μιλάνου για εξέταση εκ νέου κάποιων παραμέτρων της υπόθεσης», εκτιμά ο δικηγόρος Μαουρίτσιο Μπελακόσα.

Αν το ιταλικό ΣτΕ απορρίψει τελεσίδικα την αίτηση ακύρωσης του Καβαλιέρε, αυτό μπορεί να σημαίνει ένα χρόνο φυλακή για τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, με δεδομένο ότι είναι 77 ετών είναι πιθανό να του προταθεί να εκτίσει την ποινή του σε κατ‘οίκον περιορισμό. Ο ίδιος απορρίπτει την πιθανότητα δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Θα πάω στη φυλακή!».

Σε περίπτωση καταδίκης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα κληθεί να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

Η εξέλιξη αυτή θα έθετε εν κινδύνω και τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ενρίκο Λέτα αφού βουλευτές της κεντροδεξιάς έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να παραιτηθούν σε περίπτωση επικύρωσης της καταδίκης του Μπερλουσκόνι.

«Δεν θα πάει φυλακή. Το χειρότερο όμως για αυτόν είναι ότι δεν θα μπορεί να κατέχει δημόσια αξιώματα. Και αυτό δεν θα συμβεί κατευθείαν αλλά μέσα στον επόμενο χρόνο, εάν η ποινή είναι ίδια με τη πρωτόδικη. Ο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να είναι ισχυρός, να έχει επιρροή, πλούτο και πολλές γνωριμίες αλλά δεν θα μπορεί για πάντα να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα» δηλώνει στο euronews ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Τζέιμς Γουόλτστον.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: