6.7.13

Εισαγγελική έρευνα στη Μητρ. Δημητριάδος...


Εισαγγελική παρέμβαση στον Βόλο προκάλεσε μέρος του σοβαρού σε καταγγελίες εξωδίκου του βιομηχάνου Κώστα Λούλη κατά της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου.

Το εξώδικο, σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος, άνοιξε μια σειρά από ζητήματα, με τον....
γνωστό αλευροβιομήχανο να εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος, αλλά και εξοργισμένος για τον χειρισμό εκ μέρους της Μητρόπολης δωρεάς 100 εκατ. δρχ., στην οποία προχώρησε το 2000, στη μνήμη της μητέρας του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σοβαρές καθυστερήσεις και κακή διαχείριση χρημάτων.

Με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου τίθεται υπό προκαταρκτική εξέταση, με τη μορφή του κατ' επείγοντος, η τέλεση τυχόν οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων σχετικά με τη λειτουργίας του Ιδρύματος «Η Αγία Υπομονή», καθώς και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις για την ανέγερση κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην Αγριά. Το πρώτο μέρος της προκαταρκτικής ανατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, ενώ το δεύτερο στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής να ερευνήσει τυχόν οικονομικά και φορολογικά αδικήματα από το Ιδρυμα. Η έρευνα θα αναζητήσει εάν το Ιδρυμα λειτουργούσε ή εάν ήταν ανενεργό –σύμφωνα με τις καταγγελίες του βιομηχάνου- και στην περίπτωση που είναι ανεγεργό πώς έλαβε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για επιδότηση θέσεων εργασίας.

Το δεύτερο σκέλος της προκαταρκτικής, το οποίο ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου, αφορά στην καταγγελία του Κ. Λούλη ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, που ανεγείρεται στην Αγριά –εκεί κατευθύνθηκαν τα χρήματα της δωρεάς του, μετά από πολλά εμπόδια να δημιουργηθεί Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στον Αλμυρό- κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα, θέτοντας σε κίνδυνο, όπως αναφέρει, ζωές μικρών παιδιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί η καταγγελία για ανέγερση του κτιρίου σε ρέμα, εάν υπάρχει οικοδομική άδεια ή εάν κατά παράβαση οικοδομικής άδειας ανεγείρεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Σχετικά με το Ιδρυμα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια ο Κ. Λούλης ανέφερε χαρακτηριστικά στο εξώδικό του:

«Σε σχετική έρευνα εμού και των νομικών μου παραστατών στο διαδίκτυο για το Ιδρυμα, ανακαλύψαμε με κατάπληξη επίσης:

- αφενός μεν ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτεί θέσεις εργασίας και εντάχθηκε το Ιδρυμα στο Πρόγραμμα αυτό, επιδοτήθηκε για θέσεις εργασίας, ενώ στο/για το Ιδρυμα-Πράξη «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας Εύης Λούλη «Η Αγία Υπομονή» ουδεμία εργασία γίνεται εδώ και χρόνια –πλέον της δεκαετίας- και αυτό είναι απόλυτα αδρανές, συνεπώς η ένταξη στο πρόγραμμα αυτό κατά την άποψή μας, δεν είναι σύννομη, δεδομένου δε ότι εμπλέκεται σ' αυτή, πάντοτε εν αγνοία μου, το όνομα μου, θα προβώ σε σχετική αναφορά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην οποία αναφορά μου κρίνω αναγκαίο να δώσω και την απαραίτητη δημοσιότητα και

- αφετέρου δε ότι σε όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο απαραδέκτως φέρεται ως ταμίας του Ιδρύματος... η σύζυγός μου Αννα Λούλη (!), η οποία ουδεμία γνώση περί αυτού έχει, ουδέποτε εξεδήλωσε παρόμοια επιθυμία, ουδέποτε συνήνεσε σε κάτι τέτοιο, η δε χρήση του ονόματός της είναι αυθαίρετη και παράνομη και μάλιστα στην ευαίσθητη θέση του ταμία.»

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: