9.7.13

Κύπρος: Ένοχοι 4 από τους 6 για την έκρηξη στο Μαρί...

 

Αθωώθηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού και ο πρώην υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού για την υπόθεση της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Το...
μόνιμο κακουργιοδικείο της Κύπρου έκρινε ενόχους τον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, και τρεις αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Οι ποινές για τους τέσσερις καταδικασθέντες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 
 
Εντύπωση δημιουργεί η επισήμανση του δικαστηρίου ότι η μαρτυρία του Συνταγματάρχη Γεωργιάδη που ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι «ύποπτη και μολυσμένη». Ο Συνταγματάρχης Γεωργιαδης μεσούσης της δίκης μετατράπηκε από κατηγορούμενος σε μάρτυρας κατηγορίας με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, αν και ήταν ο αξιωματικός που χειρίστηκε από τη πρώτη στιγμή το φορτίο με την πυρίτιδα. 
 
Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, όπως προκύπτει από την ανάγνωση της απόφασης, επιφορτίζεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας. Μερίδιο ευθύνης κρίθηκε ότι φέρουν και οι τρεις αξιωματικοί της πυροσβεστικής που είναι επίσης κατηγορούμενοι.
 
Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν την Τρίτη συγγενείς των 13 θυμάτων της έκρηξης, αλλά και φίλοι των 6 κατηγορουμένων, εν αναμονή της απόφασης. Η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: