2.7.13

Εννέα αναβολές σε 2 χρόνια πήρε η δίκη υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων!...

Σε δικαστικό σκάνδαλο εξελίσσεται η εκδίκαση της υπόθεσης υψηλόβαθμου υπαλλήλου του Αθηναίων, ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω για χρηματισμό. Κι αυτό διότι η εκδίκαση της υπόθεσής του έχει αναβληθεί εννέα φορές σε διάστημα 2 ετών!

Τη δικογραφία είχαν συντάξει οι...
Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος (και ένας ακόμα συνεργός του, επίσης υπάλληλος του Δήμου) έχουν τεθεί έκτοτε σε αργία.

Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένα υπάλληλο, ο οποίος πριν από δύο χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και φέρεται να ζήτησε 10.000 ευρώ από προμηθευτή του κέντρου προκειμένου να φροντίσει να του καταβληθούν όσα του όφειλε ο δήμος. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης εταιρείας τροφίμων είχε ειδοποιήσει τότε τον δήμαρχο κ. Καμίνη, ο οποίος τον συμβούλεψε να αποτανθεί στους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ., όπως και έγινε.

Ο προμηθευτής συναντήθηκε με τον υπάλληλο για να του καταβάλει τα χρήματα και την ώρα της συναλλαγής συνελήφθη. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ και ένας ακόμα συνεργάτης του.

Η υπόθεση για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο δικαστήριο στις 22 Ιουλίου 2011 και αναβλήθηκε για την 1η Αυγούστου, προκειμένου να προσκομιστούν περισσότερες αποδείξεις. Όμως την 1η Αυγούστου, όπως και στις 14 Σεπτεμβρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε και έλαβε αναβολή έως τις 9 Νοεμβρίου, που και πάλι αναβλήθηκε για να προσαχθεί κάποιος μάρτυρας. Στις 25 Ιανουαρίου 2012 η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 2 Μαρτίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Στις 2 Μαρτίου όμως δόθηκε νέα αναβολή για τις 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να κληθούν μάρτυρες, αλλά η δίκη αναβάλλεται και πάλι λόγω αποχής των δικηγόρων. Ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 13 Μαρτίου του 2013, αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης καταφέρνει να πετύχει νέα αναβολή, λόγω κωλύματος, για τις 19 Ιουνίου. Στις 19 Ιουνίου και πάλι ο συνήγορος υπεράσπισης πρόβαλε κάποιο κώλυμα και η δίκη πήγε για μια εβδομάδα αργότερα, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει την επ' αόριστο αναβολή, αυτή τη φορά λόγω αιφνίδιου κωλύματος της Προέδρου του Δικαστηρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: