16.7.13

Μπλόκο στην έκδοση εκκαθαριστικών μέχρι τις 19 Ιουλίου...


«Μπλόκο» στην έκδοση των εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους βάζει ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι που, επειδή φέτος υποβάλουν μέσω Ίντερνετ τη δήλωση, υπολόγιζαν να δουν και την εκκαθάρισή της αμέσως μετά την...
αποστολή της, έμειναν με την... απορία για το τι φόρο θα πληρώσουν, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τους εμφανίζει το εκκαθαριστικό τους, όπως συνέβαινε πάντα στο παρελθόν, αλλά το κρατά «κρυφό» μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν στείλει τις δηλώσεις τους ήδη εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά εκκαθαριστικό... δεν βλέπουν.

Οι καθυστερήσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται καθώς αρχίζουν να λήγουν οι προθεσμίες και πολλά θέματα μένουν σε εκκρεμότητα (βεβαιώσεις τόκων και αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ), ενώ πολλοί φορολογούμενοι περιμένουν να υποβάλουν τη δήλωση για να διεκδικήσουν και το επίδομα παιδιών...

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: