28.5.13

ΔΗΜΑΡ: Ο Πρωθυπουργός δεν εξήγησε γιατί άλλαξε στάση η Ν.Δ.

Επικρίσεις για τον χειρισμό του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος υπέρ της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε...
συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, επισήμανε ότι είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην κατάρτιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η ΝΔ άλλαξε στάση. «Δεν ήταν σαφής ο πρωθυπουργός χθες γιατί άλλαξε στάση η ΝΔ» σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία με τη ΝΔ, αν και, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ ζητεί την κατάθεση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, ωστόσο είναι πρόθυμη να εξετάσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν θα είχε αντίρρηση να ψηφίσει ακόμη και μια σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολίασε πως δεν περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση να μπλοκάρεται σ' ένα ζήτημα όπου πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει στη χώρα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση του τόπου; Δεν νομίζω», είπε και σημείωσε με νόημα πως αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του και ο Πρωθυπουργός

«Και να γίνουν εκλογές βγαίνει διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως δεν είναι ιδιαιτέρως σώφρων προσέγγιση του ζητήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: