31.5.13

Ο Νάνος κι ο νάνος...

Αυτό είναι είδηση! Ο πρωθυπουργός απάντησε στον ποιητή. Ο Σαμαράς στον Βαλαωρίτη, ο οποίος έδωσε προχθές στη δημοσιότητα επιστολή του, με την οποία επικρίνει σφοδρά τη Ν.Δ., την κυβέρνηση και τον ίδιο τον ένοικο του Μαξίμου για την ανοχή που...


δείχνουν απέναντι στο βαρβαρικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Και καταγγέλλει τις ευθύνες όλων τους για την καθημερινή ναζιστική αγριότητα εις βάρος μεταναστών, για την ατιμωρησία των μελανοχιτώνων και για τον διασυρμό της χώρας διεθνώς.

Αυτά τολμά ο ποιητής. Και τι απαντά ο πρωθυπουργός; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μισές αλήθειες, ολόκληρες αποσιωπήσεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα -μαζί με μια καλή δόση διαστρέβλωσης. Τσιμουδιά για τα εγκλήματα. Τσιμουδιά για τη στάση της αστυνομίας. Τσιμουδιά για τις εκλεκτικές συγγένειες στις ψηφοφορίες της Βουλής, όπου διαπλέκονται νεοδημοκράτες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Τσιμουδιά για τους επίορκους του Δένδια και τις ναζιστικές κουμπαριές τους. Τσιμουδιά για τις σφοδρές διεθνείς επικρίσεις.

Και ψέματα -να φάν' κι οι κότες του Μιχαλολιάκου. Ότι πρώτος στηλίτευσε τη Χρυσή Αυγή -ψέματα, τα άκρα στηλίτευσε, γιατί αυτό τον βολεύει. Ότι πρώτος προειδοποίησε για κίνδυνο "Βαϊμάρης" -πάλι ψέματα, πάλι για άκρα προπαγάνδισε. Ότι για το φίδι που βγήκε από το αβγό φταίει η ανοχή απέναντι στη "λαθρομετανάστευση" -δεν φταίει η κοινωνική διάλυση που γέννησε η πολιτική του, τα δικά του χάδια στους ακροδεξιούς, η ανοχή απέναντι στους έρωτες αστυνομικών με ναζί, η αλλήθωρη ακροδεξιά του ιδεολογία και πρακτική, τα κηρύγματα μίσους από τον ίδιο και τους σμπίρους του, όλη η στάση του που λέει στους ναζί: Εσείς κάντε τη δουλειά σας κι εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε.

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο αποκαλυπτικό στην προς ποιητή επιστολή; Ότι ένα μόνο συγκεκριμένο παράδειγμα αναφέρει -και δεν είναι κάποιο από τα αναρίθμητα εγκλήματα των Παναγιώταρων. Είναι οι "επικρίσεις ακτιβιστών της Αριστεράς" στη Δημουλά, για όσα η ποιήτρια είπε προσφάτως για τους μετανάστες. Εννοούμενο συμπέρασμα: Οι ακτιβιστές της Αριστεράς φταίνε που οι ναζί αλωνίζουν γειτονιές και συνειδήσεις. Και μ' αυτό, όπως και μ' όλο το φαρισαϊκό του γράμμα, ο Σαμαράς αποκαλύπτεται αυτό που στην πραγματικότητα είναι: ένας γιαλαντζί αντιναζί, που χαϊδεύει τις αφτάρες των ναζί.

Ένας νάνος πρωθυπουργός απέναντι στον Νάνο Βαλαωρίτη, εν ολίγοις...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: