11.5.13

«Κόντρα» για τη μουσική στα μαγαζιά...


Κόσμος και…κοσμάκης για μία ακόμη φορά χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, καθώς δεκάδες επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που διατηρούν γνωστά καφέ, μπαράκια και ουζερί στο...
Βόλο και στη Νέα Ιωνία, παραβρέθηκαν μαζί με τους δικηγόρους τους για να διατυπώσουν τις θέσεις τους, προκειμένου να μην υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις που είναι η προσωρινή ή η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους ή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στις επιχειρήσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 42 συνολικά θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τα μισά αφορούσαν την οριστική αφαίρεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος, την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων και την αφαίρεση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων σε ισάριθμα γνωστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις οδούς Κουμουνδούρου, Γαμβέτα, Αγίου Νικολάου, Λώρη καθώς και γνωστά ουζερί στην οδό Μαιάνδρου στη Νέα Ιωνία, όπως και παρακείμενο ουζερί επί της οδού Μ. Μπότσαρη , στα διοικητικά όρια των πρώην Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Τελικά καμία άδεια δεν αφαιρέθηκε, μολονότι ένα από αυτά είναι ήδη σφραγισμένο, καθώς οι περισσότεροι παρουσιάστηκαν μπροστά στην Επιτροπή για πρώτη φορά και απηλλάγησαν, αφού κατά την πάγια πρακτική, υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα επαναλάβουν τις παραβάσεις οι οποίες βεβαιώθηκαν σε βάρος τους, από την Αστυνομία, το Υγειονομικό ή τη Δημοτική Αστυνομία ή προσκόμισαν στοιχεία ότι έχουν προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και έχουν πάρει προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Κόντρες για τη μουσική

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από καταστηματάρχες, αλλά και από μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για την ορθότητα ή μη των μετρήσεων που κάνει με τα αντίστοιχα όργανα η Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ένταση του ήχου στο εσωτερικό του καταστήματος, υπερβαίνει τα 80 ντεσιμπέλ που ορίζει ο νόμος. Καταστηματάρχης που διατηρεί νυκτερινό καφέ μπαρ στο κέντρο του Βόλου υποστήριξε ότι οι μετρήσεις της Αστυνομίας στο κατάστημά του έδειξαν λίγο πάνω από το όριο των 80 ντεσιμπέλ ( 86 ντεσιμπέλ).

Ο παραπάνω ισχυρισμός του επιχειρηματία, έκαναν έξω φρενών τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δερβένη. Οχι άλλη παραπληροφόρηση είπε ο κ. Δερβένης Η διαφορά ανάμεσα, στα 80 και στα 90 ντεσιμπέλ είναι τεράστια, αφού, όπως πρόσθεσε, η διαφορά είναι εκθετική. Στα 100 ντεσιμπέλ, πρόσθεσε ο κ. Δερβένης, σε πονάνε τα… αυτιά και τα ακούς μόνον στα κέντρα διασκέδασης.

Στο θέμα της διατάραξης της κοινής ησυχίας από τα ντεσιμπέλ των καταστημάτων που έχουν και μουσική, είμαι κάθετος, τόνισε ο κ. Δερβένης, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι έχει ευθύνες και ο Δήμος για την καθυστέρηση που παρατηρείται πολλές φορές στην έκδοση των αδειών που αιτούνται οι επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές, όπως συνέχισε, οι καταστηματάρχες στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, να είναι εκτεθειμένοι σε τυχόν ελέγχους της Αστυνομίας.

Θα πρέπει οι καταστηματάρχες να φροντίζουν έγκαιρα για την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών τους έτσι ώστε να μη διατρέχουν ανάλογους κινδύνους, αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Μόσχος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: