11.5.13

Αποκλεισμένη και φέτος η Θεσσαλονίκη από τις Σποράδες...


Αποκλεισμένη θα μείνει και φέτος το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη από τις Σποράδες, στερώντας αφενός μερίδα τουριστών στα τρία νησιά Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και αφετέρου τουριστική κίνηση στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες της Voria.gr, καμία εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να συνδέσει ακτοπλοϊκά τα δυο μέρη, ενώ το σχέδιο του δημάρχου Σκοπέλου για τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Πάντως, προσπάθειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες έγιναν και φέτος, με το ταξίδι του δημάρχου Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Απριλίου, με στόχο να αποδώσουν έστω και για την επόμενη χρονιά. Ο κ. Μιχελής πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς φορείς καθώς και με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια.

Το επιχειρηματικό σχέδιο του δημάρχου Σκοπέλου

Στη σύσταση μιας εταιρείας λαϊκής βάσης με χρηματοδότηση από επιχειρηματίες των Σποράδων για την ενοικίαση πλοίου που θα συνδέσει τα νησιά με τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Όπως είπε μιλώντας στη Voria.gr, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανσποραδική σύσκεψη προκειμένου να εξεταστεί αν το ενδιαφέρον που εκφράστηκε από φορείς και επιχειρηματίες μπορεί να υλοποιηθεί. Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, αναμένεται να παραστεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον το οποίο πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένο, καθώς το θέμα αφορά και ενδιαφέρει κυρίως εμάς» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τους υπάρχοντες ακτοπλόους. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να προλάβουν τη φετινή τουριστική περίοδο, ωστόσο, προετοιμάζονται για το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως εξήγησε, αρχικά μπορεί να γίνει για 2-3 χρόνια με ενοικίαση πλοίου και αν το εγχείρημα δείξει ότι είναι επικερδές, τότε θα ακολουθήσει αγορά πλοίου από την εταιρεία λαϊκής βάσης. «Θα είναι ευχής έργον για αυτό το εγχείρημα να ενδιαφερθούν και φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και παράγοντες του τουρισμού, και να συμμετάσχουν και αυτοί με κάποιο ποσοστό» ανέφερε.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου εκτιμά πως η Εγνατία Οδός φέρνει πολύ γρήγορα τους τουρίστες της Β. Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Πιστεύουμε ότι θα έρθει περισσότερος κόσμος στα νησιά μας, αν υπάρχει αυτή η ακτοπλοϊκή γραμμή» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι ήδη ο δήμος έχει επισκεφθεί διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια, όπου διαπιστώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον για τις Σποράδες.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι το καλοκαίρι είχε ναυαγήσει η θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων, καθώς την τελευταία στιγμή η εταιρεία ΝΕΛ έκανε πίσω και δεν δρομολόγησε το οχηματαγωγό-επιβατικό πλοίο Αλκυόνη..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: