1.7.12

Που και γιατί θα δώσουν κοινό όρκο, Σαμαράς και Παπανδρέου...


Ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνούς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ταξίδεψε στο Λονδίνο για να... μιλήσει σε συνέδριο της Deutche Bank με θέμα την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην ορκιστεί ούτε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Βουλής ούτε χθες, οπότε ορκίστηκε μόνος ο άρτι αφιχθείς στην χώρα από το Βέλγιο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Κοίτα να δεις που νυν και πρώην πρωθυπουργός θα ορκιστούν παρέα», σχολίαζε βουλευτής τρίτου κόμματος χθες στη Βουλή, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ούτε εκείνος ορκιστεί βουλευτής, αν και πρωθυπουργός της χώρας.

Πληροφορίες που θέλουν τους δύο παλιούς, από τις σπουδές στην Αμερική, φίλους να έχουν συνεννοηθεί τηλεφωνικά για να ορκιστούν μαζί προσώρας δεν επιβεβαιώνονται από τους συνεργάτες τους. Βέβαια αυτό δεν είναι κριτήριο, αφού οι συνεργάτες και των δύο ανδρών πολλά δεν ξέρουν για τις απευθείας επαφές τους.

Από την άλλη κάποιοι, μάλλον ευήθεις, συνεργάτες του Βενιζέλου θεωρούν ότι ο Γιώργος δεν επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, αλλά πήγε στο Λονδίνο, επειδή ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να είναι στην ίδια εικόνα, στο ίδιο πλάνο της ορκομωσίας με τον διάδοχό του. Αυτό, κατά τους ευήθεις, αποτελεί «ένδειξη των αποστάσεων που αρχίζει να κρατά ο Γιώργος από τον Βαγγέλη» και ως εκ τούτου «συνιστά πρόκληση».

Αποστάσεις από το Βενιζέλο σίγουρα θα αρχίσει να παίρνει ο Γιώργος, αλλά σ’ αυτές δεν εντάσσεται το ταξίδι στο Λονδίνο. Από την άλλη, τώρα που το ξανασκέπτομαι, ίσως και να έχουν δίκιο οι ευήθεις. Μάλλον δεν θα του ήταν ευχάριστο του Γιώργου να ορκίζεται μαζί με τον Βενιζέλο. Τώρα που το προφίλ του, τουλάχιστον στους Πασόκους, αρχίζει και βελτιώνεται δεν θα ήθελε να του το γκριζάρει ο Βενιζέλος…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: