31.7.12

H επιστολή Βρούτση...


Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή εννέα σελίδων που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για τη συνέχιση και την... οργάνωση του κοινωνικού διαλόγου που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο, στην επιστολή του, ο κ. Βρούστης τονίζει την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο και στις νέες κοινωνικές συμφωνίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί μεταξύ των δυνάμεων της αγοράς η ισορροπία, η αποτελεσματικότητα και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας.

"Αυτές είναι εξάλλου και οι προϋποθέσεις για να υποστηριχθεί η αναγκαία αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας από τον κόσμο της εργασίας", σημειώνει η ανακοίνωση.



Στην επιστολή του ο κ. Βρούτσης, επισημαίνει ότι η θεματολογία του διαλόγου θα μπορούσε να ταξινομηθεί στους παρακάτω άξονες:

-Άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας

-Καταπολέμηση της αδήλωτης-μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής

-Μη μισθολογικό κόστος εργασίας

-Μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας

-Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κατώτατος μισθός

-Διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας



Σε ό, αφορά στο χρονοδιάγραμμα του κοινωνικού διαλόγου, ο κ. Βρούτσης προτείνει να έχει διάρκεια τριών μηνών, δηλαδή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εργασίας προτείνει επίσης την άμεση σύσταση πενταμελούς Επιτροπής Υποστήριξης Κοινωνικού Διαλόγου, αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου και έναν εκπρόσωπο από κάθε φορέα (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ).

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους φορείες να ορίσουν εκπρόσωπο άμεσα, προκειμένου η επόμενη συνάντησή να πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: