23.7.12

Ολυμπιακοί: Στο Λονδίνο με όνειρα και ελπίδες η ελληνική αποστολή...


Για το Λονδίνο αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/7) η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στους 30ούς θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι ξεκινούν επίσημα την Παρασκευή στην αγγλική πρωτεύουσα. Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο...
πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι οι έλληνες αθλητές ταξιδεύουν για το Λονδίνο με πολλά όνειρα και ελπίδες.

«Είμαστε στην τελική... ευθεία και βλέπουμε το νήμα, το αεροπλάνο για να αναχωρήσουμε για το Λονδίνο με χιλιάδες όνειρα και με στόχο να κάνει ο καθένας μας το καλύτερο δυνατό, γιατί αν το κάνει, θα γυρίσουμε όλοι ευχαριστημένοι για τα όσα θα έχουμε κάνει για την Ελλάδα. Θα είμαστε κοντά σας είτε πετύχετε την κατάκτηση κάποιων μεταλλίων, είτε αν δεν πετύχετε, γιατί επιτυχία είναι η συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν το εισιτήριο συμμετοχής στους αγώνες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Olympic Air» κ. Γιώργος Ευστρατιάδης ευχήθηκε στους έλληνες αθλητές πετυχημένη πορεία δίνοντάς τους ραντεβού στην τελετή κατά την επιστροφή τους από το Λονδίνο. «Με έντονη την οικονομική κρίση και πληγωμένο το προφίλ της χώρας μας στο εξωτερικό, είναι μοναδική ευκαιρία να φέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Θα είμαστε εδώ κατά την επιστροφή σας για να σας συγχαρούμε για τυχόν μετάλλια που θα φέρετε, αλλά κυρίως για το ευ αγωνίζεσθαι που είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής στο εξωτερικό. Καλό σας ταξίδι» υπογράμμισε.

Ο δις ασημένιος ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρακτήρισε μέγιστη τιμή για τον ίδιο να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης της Παρασκευής: «Είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι κίνητρο και όχι βάρος για τους αθλητές. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε επιτυχίες στη χώρα για να κάνουμε υπερήφανους τους Ελληνες».

Από την πλευρά του ο πρωταθλητής της κολύμβησης Αρης Γρηγοριάδης τόνισε: «Εχω σιγουριά για τον εαυτό μου και αισιοδοξία. Στόχος μου είναι να βρεθώ στους 8 καλύτερους στον κόσμο. Πρέπει να κάνω ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο για να βρεθώ στον τελικό. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους Ελληνες και να φέρουμε μετάλλια. Σκεφτόμαστε την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μας βαραίνει ως επιπλέον άγχος. Χρειάζεται να βγάλουμε ενέργεια».
Ο τερματοφύλακας της Εθνικής πόλο ανδρών Νίκος Δεληγιάννης τόνισε: «Πρώτα από όλα χαιρόμαστε που θα βρεθούμε στο Λονδίνο. Η ελληνική υδατοσφαίριση έχει μεγάλη παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε κάνει καλή δουλειά. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε καλή ψυχολογία. Ο στόχος γιατί μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα είναι πάντα η πρόκριση στην οκτάδα. Αν φτάσουμε εκεί, θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουμε και χίλιους άλλους δυο λόγους που θα προκείψουν εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά, χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες»...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: