19.7.12

Εμπρησμό δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις...


Αχαϊα: Θλιβερό το σκηνικό στα καμμένα...
Στο μέτωπο της φωτιάς στο Δρέπανο κατευθύνονται αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να... είναι ισχυροί.

11.12. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Η Αχαϊα δεν συγκαταλέγεται στις επικίνδυνες περιοχές καθώς από το μεσημέρι και μετά αναμένεται εξασθένιση των ανέμων.

11.07. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια είχε χθες νύχτα ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι, παρά τα πολλά μέτωπα της φωτιάς, δεν κάηκαν σπίτια, ούτε απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

10.56. Οι πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών, απ' τον τρόπο που εκδηλώθηκε και την ταχύτητα που εξαπλώθηκε η φωτιά μιλούν για καραμπινάτη περίπτωση εμπρησμού

10.06 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κοιτούν να προλάβουν το χρόνο και να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα, καθώς φοβούνται τις αναζωπυρώσεις και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αναζωπύρωση στο Κατρίτσι.

09.45 Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν σταδιακά τα πύρινα μέτωπα και στο Δρέπανο και στο Πλατάνι. Οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη συνεχίζονται. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτεται το θλιβερό σκηνικό που αφηνει πίσω της η φωτιά. Το φυσικό κάλλος της περιοχής στο Πλατάνι και όχι μόνο μετατράπηκε σε ένα μαύρο τοπίο που μόλις το αντικρίζεις θλίβεσαι.

08.20 Στον τόπο των πυρκαγιών και δίπλα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν την κατάσβεση βρίσκεται και σήμερα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, όπως είπε στο thebest.gr η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα μέτωπα είναι καλύτερη. Μικροεστίες έχουν μείνει σε Αργυρά, Σελλά και Καστρίτσι, ενώ συνεχείς είναι οι ρίψεις νερού στα μέτωπα του Δρεπάνου και του Πλατανίου. Η σημερινή εικόνα όπως αναφέρει και ο ίδιος είναι καλύτερη από τη χθεσινή. Η ένταση του ανέμου είναι ελάχιστη. "Εμείς βρισκόμαστε εδώ με υδροφόρες του Δήμου, προκειμένου να τροφοδοτήσουμε με νερό τα πυροσβεστικά και γενικότερα είμαστε σε επιφυλακή για ότιδήποτε χρειαστεί. Εμείς επικουρικά είμαστε δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα που έχει και το γενικό πρόσταγμα".

07.05 Δύο είναι αυτή τη στιγμή τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς,σύμφωνα με την πυροσβεστική, στα οποία έχει ρίξει το βάρος της. Αυτό στον Άγιο Γεώργιο Δρεπάνου και στο Πλατάνι. Ήδη με το πρώτο φως της ημέρες σύμφωνα με την πυροσβεστική πέταξαν 7 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα καταφέρουν να τα θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Η πυροσβεστική με τις επίγειες δυνάμεις της συνέχισε την κατάσβεση στη διάρκεια της νύχτα. Αυτή τη στιγμή σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Αργυρά, Σελλά, Καστρίτσι.


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: