20.7.12

Πωλουνται τα ιστορικά ξενοδοχεια ΞΕΝΙΑ Σκιαθου - Τσαγκαραδας...


Συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων
Eξι Ξενία, ανάμεσα στα οποία είναι αυτά της Σκιάθου και της Τσαγκαράδας, συγκαταλέγονται στη λίστα με τα πιο ώριμα προς αξιοποίηση από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έργα που μπορούν να παραχωρηθούν με...
διαγωνισμούς ακόμη και πριν τα τέλη του 2012.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τη σχετική λίστα με τα ακίνητα που βγαίνουν στο… σφυρί, μαζί με τις πιο ώριμες προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις του Δημοσίου έδωσε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων στον πρωθυπουργό. Τα έξι ΞΕΝΙΑ τα οποία βγαίνουν στο σφυρί (Βυτίνας Δελφών, Άνδρου, Σκιάθου, Τσαγκαράδας, Αράχοβας) είναι κτήρια κατασκευής των δεκαετιών του 1950 και του 1960.

Για το λόγο αυτό χρειάζονται καθολική αποκατάσταση και έχουν μηδενική αξία, οπότε το ενδιαφέρον εστιάζεται αποκλειστικά στη μακροχρόνια παραχώρηση της γης. Το σχέδιο είναι να παραχωρηθούν «πακέτο» όλα μαζί τα ξενοδοχεία σε έναν και μόνο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο, ο οποίος θα τα μετατρέψει σε luxury hotels για υψηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από ξένους ομίλους.

Εκτός από τα ΞΕΝΙΑ στη σχετική λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμη τέσσερις - πέντε ιαματικές πηγές, τα 80.000 στρέμματα στο Πρασονήσι Ρόδου και εκτάσεις στη Χαλκιδική. Στις ιαματικές πηγές… κράχτης είναι πηγές Καϊάφα, ενώ συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι πηγές της Φθιώτιδας. Ενδιαφέρον υπάρχει, ωστόσο εκκρεμεί το θεσμικό πλαίσιο.

Για το Πρασονήσι Ρόδου που είναι μία τεράστια παραθαλάσσια έκταση 80.000 στρεμμάτων στη Νότια Ρόδο, χάρη στα μεγάλα κύματα, θεωρείται ο παράδεισος των σέρφερ. Μπορεί σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αθλητικού τουρισμού. Στη Χαλκιδική υπάρχει πακέτο ακινήτων στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, όπου υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης παραθεριστικής κατοικίας.

Τέλος για το Ελληνικό, το Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο (ΙΒC- Golden Hall), Αφάντου Ρόδου και Κασσιόπη Κέρκυρας. Γιο αυτά τα τέσσερα ακίνητα τρέχουν ήδη οι διαγωνισμοί. Στη β΄ φάση του διαγωνισμού του Ελληνικού συνεχίζουν τέσσερις όμιλοι και τρεις στη β΄ φάση για το IBC, ενώ τα ακίνητα σε Αφάντου και Κασσιόπη βρίσκονται ακόμη στην α΄ φάση.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: