4.7.12

«Συναντήθηκαν» Τσοχατζόπουλος –Ρουπακιώτης στις φυλακές ...


Παρόντες και οι Λάκης Γαβαλάς και Ντερτιλής...

Το «στίγμα» της πολιτικής που θα ακολουθήσει στον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη και τους... γενικούς γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής και Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Σκανδάμη και Γ. Ιωαννίδη, αντιστοίχως.

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους κρατούμενους της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών, παρόντες ήταν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Απρίλιο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς επίσης προσωρινά κρατούμενος για χρέη προς το δημόσιο αλλά και ο απριλιανός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής.


Ειδικότερα, υπουργός και υφυπουργός τόνισαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει θετικά την ανάγκη διαγραφής πειθαρχικών ποινών και τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης αδειών και της απόλυσης με όρους. Ανέφεραν ακόμη, ότι θα προωθηθούν άμεσα τροποποιήσεις των προϋποθέσεων μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο επωφελής αυτός σωφρονιστικός θεσμός.

Ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι είναι μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης η προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά καθώς και του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε δυο βασικά αιτήματα που του έθεσαν οι κρατούμενοι – σκληρές ποινές και εύκολες προφυλακίσεις - επανέλαβε την πάγια αντίληψή του ότι η εξαντλητική αυστηρότητα των ποινών δεν υπηρετεί τη σύγχρονη σωφρονιστική αντίληψη και δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε αδιανόητο να θεωρείται η προσωρινή κράτηση, προκαταβολή της ποινής.

Απευθυνόμενοι στους κρατούμενους, τόσο ο κ. Ρουπακιώτης όσο και ο κ. Καραγκούνης τόνισαν: «Θα έχουμε απευθείας και συνεχή διάλογο. Ο δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο θα είναι πάντα ανοιχτός για την υποβολή των αιτημάτων σας. Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στον Κορυδαλλό και θα επακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές ο κ. Ρουπακιώτης, συναντήθηκε και με τους κρατούμενους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, το οποίο λειτουργεί εντός των φυλακών Κορυδαλλού. «Βλέπω στα μάτια σας την αισιοδοξία και το πείσμα να κερδίσετε τη ζωή. Σε σας ακουμπά η σκέψη μας όχι μόνον για τη διαβίωσή σας αλλά και για την κοινωνική σας επανένταξη», υπογράμμισε ο υπουργός, ο δε υφυπουργός ενίσχυσε την προσδοκία των κρατουμένων ότι η πολιτεία θα παρακολουθεί την εξέλιξη των προγραμμάτων και θα συνδράμει στην επανένταξή τους μετά την αποφυλάκισή τους.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: