22.2.11

Ο Καντάφι μιλά στο λαό της Λιβύης, και κατηγορεί τα αραβικά media...


Ο Μοαμάρ Καντάφι κατηγορεί τα αραβικά media ότι διαστρευλώνουν την πραγματικότητα της Λιβύης και προδίδουν τον λιβυκό λαό.
Ξεκίνησε επαινώντας τους διαδηλωτές και τόνισε ότι «άλλοι» θέλουν να αμαυρώσουν την «επανάστασή σας». Προβάλλουν εικόνες που δείχνουν ότι οι Λίβυοι είναι «κακοί άνθρωποι». Λέει ότι...


δεν είναι ο πρόεδρος της χώρας, είναι ο ηγέτης της λιβυκής επανάστασης. Η επανάσταση σημαίνει θυσίες μέχρι το τέλος της ζωής.

Νέα στοιχεία μεταδίδει το δίκτυο Al Jazeera για τον βομβαρδισμό από πολεμικά αεροσκάφη της πρωτεύουσας Τρίπολης, χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο, τα αεροπλάνα στόχευαν σε αποθήκες πυρομαχικών, ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο στρατιώτες να ενωθούν με τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και να έχουν πρόσβαση σε οπλισμό.

Την ώρα που πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη χρήση αλόγιστης βίας κατά των διαδηλωτών, με τανκς, βομβαρδιστικά αεροπλάνα και μισθοφόρους να πολεμούν για τη διατήρηση του καθεστώτος, ο πρέσβης της Λιβύης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από αξιωματούχος του "δικτατορικού καθεστώτος". Στην ίδια πράξη προχώρησαν και άλλες διπλωματικές αποστολές της Λιβύης ανά τον κόσμο.

Η οργάνωση Human Rights Watch υποστηρίζει ότι μόνο στην Τρίπολη 62 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή.

Περισσότεροι από 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, ενώ 400 νεκρούς επιβεβαιώνουν τα νοσοκομεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αποστολές διαφόρων χωρών για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη χώρα. Η Τουρκία αποστέλλει οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να απομακρύνει περίπου 25.000 τούρκους πολίτες, ενώ και η Ιταλία ετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφος C-130. Η Ρωσία έχει προγραμματίσει να στείλει 4 αεροσκάφη, ενώ η Ολλανδία ένα. Η Γερμανία στέλνει δύο στρατιωτικά αεροπλάνα και η Αίγυπτος έσειλε άλλα δύο για να επαναπατρίσει τους δικούς της πολίτες.

Το αεροδρόμιο της Βεγγάζης της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Λιβύης που απέχει 1.000 χιλιόμετρα από την Τρίπολη είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί, καθώς οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμαντ Αμπούλ Γέιτ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίαζε σήμερα στις 16.00, ενώ ο αραβικός σύνδεσμος προχωρά σε έκτακτη σύνοδο στις 17.00.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: