22.2.11

Ημιϋπαίθριοι. Δεν ισχύει η αναδρομική επιβολή των ανταποδοτικών τελών...


ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ
Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης προωθήθηκε σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Περιβάλλοντος για έγκριση, με το οποίο διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των ανταποδοτικών τελών για τους ημιυπαίθριους που τακτοποιούνται.
Ειδικότερα,... στο άρθρο 22 του ν. 3897/2010 μετά τη φράση «για τους χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος» προστίθεται η φράση «καθώς και οιασδήποτε μορφής τέλη και σχετικά πρόστιμα προς τους δήμους».

Επίσης, στη φράση «τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι δεν αναζητούνται» προστίθεται και η φράση «τέλη και σχετικά πρόστιμα».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται σε δίμηνη παράταση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΥΠΕΚΑ, επειδή η προσέλευση των πολιτών στα πολεοδομικά γραφεία εξακολουθεί να είναι μεγάλη και οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο της δουλειάς εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στις πολεοδομίας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Έως την περασμένη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 510.000 φάκελοι οι οποίοι αντιστοιχούν σε περίπου 800.000 χώρους (σοφίτες, πατάρια, υπόγεια, φωταγωγούς, εσωτερικά αίθρια, πιλοτές, ημιυπαίθριοι κ. ά.) οι οποίοι άλλαξαν χρήση.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: