24.2.11

Διάγγελμα Καντάφι: «Η εξουσία μου είναι συμβολική»...


Νέο ηχητικό διάγγελμα απηύθυνε προς τους πολίτες της Λιβύης ο Μουαμάρ Καντάφι. «Η εξουσία μου έχει συμβολικό ρόλο» τόνισε ο Λίβυος ηγέτης, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. «Όπως συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η βασίλισσα δεν έχει δικαίωμα να νομοθετήσει, το ίδιο συμβαίνει κι εδώ», προσέθεσε.

Επίσης, ο...
Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσε επίθεση κατά της Αλ Κάιντα, που «μοιράζει χάπια στους νέους της χώρας. Δεν βλέπετε ανθρώπους με οικογένεια. Οι άνθρωποι με μυαλό δεν μετέχουν σε τέτοιες διαμαρτυρίες. Αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά, που δίνουν χάπια στα παιδιά, εκμεταλλεύονται τη νεαρή ηλικία τους», ανέφερε.

Επίσης, προανήγγειλε ότι όσοι συλληφθούν από τις αρχές, θα παραδοθούν στα χέρια της ποινικής δικαιοσύνης και κάλεσε τους γονείς «να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι». Άλλωστε, διερωτήθηκε πώς θα μπορέσουν να ζήσουν οι πολίτες, όταν θα σταματήσει η παραγωγή πετρελαίου...

«Εσείς είστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα σας. Είναι επιλογή σας» κατέληξε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: