22.2.11

Συνελήφθη διαδικτυακός «μπράβος»...


Διαδικτυακό «μπραβιλίκι» προσπάθησε να ...πουλήσει 30χρόνος Έλληνας, σε 27χρόνο επιχειρηματία, «κλέβοντας» ηλεκτρονικά δεδομένα από υπολογιστές της εταιρείας του και στη συνέχεια πουλώντας του προστασία απέναντι στους χάκερ.

"Έσπασε" τα αρχεία εταιρείας, απέκτησε το πελατολόγιο της, που περιείχε ... ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, Ελλήνων πολιτών μεγάλων εταιρειών της χώρας, μαζί με λογαριασμούς πιστωτικών καρτών, AΦΜ και άλλα... και στη συνέχεια άρχισε να εκβιάζει τους υπεύθυνους της εταιρείας για να αναλάβει ο ίδιος και η ομάδα του, την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της.

Διαφορετικά -όπως απείλησε και ανακοινώθηκε από την Αστυνομία- θα διέρρεε σε τρίτους τα στοιχεία που είχε υποκλέψει τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο 30χρόνος συνελήφθη τη στιγμή που παρουσίασε στον επιχειρηματία τα στοιχεία που είχε υποκλέψει. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και διαβαθμισμένα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή με πελατολόγια διαφόρων εταιρειών (τηλεπικοινωνιών και εμπορίας αυτοκινήτων) τα οποία ανήκαν στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο σπίτι του 30χρόνου στην Κηφισιά βρέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι και ένα usb.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: