17.2.11

Το Ιράν υποστηρίζει τώρα τα πλοία του θα διέλθουν τελικά από τη Διώρυγα του Σουέζ...


Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν τελικά από τη Διώρυγα του Σουέζ, μετέδωσε την Πέμπτη η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από την Αρχή που διαχειρίζεται τη Διώρυγα του Σουέζ ότι η διέλευση των πλοίων, η πρώτη εδώ και πολλά χρόνια, ματαιώθηκε.

Η... Τεχεράνη δηλώνει τώρα ότι τα πλοία βρίσκονται εν πλω και ότι η Αίγυπτος δεν βλέπει να υπάρχει «τίποτα κακό» στη διέλευση των πλοίων.

«Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ» δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι Ιρανοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με Αιγύπτιους αξιωματούχους για το θέμα.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση υπογράμμισε επίσης ότι οι αιγυπτιακές Αρχές δεν βλέπουν να υπάρχει «τίποτα κακό» στη διέλευση των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Αξιωματούχος της Αρχής που διαχειρίζεται τη Διώρυγα δηλώνει ότι πρόκειται για τα πλοία Alvand και Kharg και πρόσθεσε ότι βρίσκονται κοντά στην Τζέντα.

Η ανακοίνωση των σχεδίων του Ιράν είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο είχε κάνει λόγο για προκλητική ενέργεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε ότι «αυτό είναι μία πρόκληση που αποδεικνύει ότι το θράσος και η αυθάδεια των Ιρανών αυξάνονται».

Στο θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόλι. «Το τι κάνουν (τα πλοία), πού πάνε, το παρακολουθούμε με περιέργεια. Πάντα παρακολουθούμε ό,τι κάνει το Ιράν» πρόσθεσε ο Κρόλι, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για την παρουσία των ιρανικών πλοίων.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: