25.2.11

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ στη Βουλή για το διάλογο...


Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί ο επικείμενος διάλογος για την κατάρτιση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κόμματος στο διάλογο την αναθεώρηση της...
διάταξης που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα υπογραφής συμφωνιών σε σχέση με τον μηχανισμό στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής.

«Θα δεχθείτε να αλλάξετε την ντροπή-διάταξη του Μνημονίου για γενική εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να δίνει αναφορά ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο, να αλλάζει τις διατάξεις του Μνημονίου, να μας φορτώνει επιπλέον 17 δις ευρώ μέχρι το 2015; Αν το αλλάξετε ερχόμαστε», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, αποκρούοντας τις επικρίσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη σχετικά με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στο διάλογο.

«Ο όρος είναι προσχηματικός» ανταπάντησε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας ότι όταν η ΝΔ «ψήφιζε το νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης, η διάταξη ήταν εν γνώσει της».
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: