3.2.11

Ταµπλόιντ ...


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΤΑΙΝΙΑ λέγεται:«Ο κύκλοςτων χαµένωνδηµοσιογράφων». Πριν απότον Γιάννη Μιχελάκη,η Ν.Δ. εκπροσωπήθηκε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και – ως κυβέρνηση – απότον Ευάγγελο Αντώναρο, ενώ όλη την προηγούµενη οκταετία – από το 2000 ώς το 2008 – τον ρόλο αυτό είχε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ολοι άφησαντα ΜΜΕ για χάρη της συντηρητικής παράταξης, ανταποκρινόµενοι στη φράση carpe diem – άδραξε τη µέρα. Προφανώς, στα µάτια τους ο κόλπος της ελληνικήςΔεξιάς είχε θέλγητραισχυρότερα ακόµη κι από τη Σάρον Στόουν που είχε «συνεντευξιάσει» στο γυαλί ο Πάνος σε πέρασµά της από την Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, σε εποχές ακµής της ιδίας και της ελληνικής τηλεόρασης.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ διδάσκει ότι η Ν.Δ.εµπιστεύεται την επικοινωνίασε δηµοσιογράφουςσε φάσεις δύσκολες. Ο Ρουσόπουλος ανέλαβε µερικούς µήνες µετά το γαλάζιοεκλογικό Βατερλώτου 2000. ΟΑντώναρος µετά το κυβερνητικό Βατερλώ στο Βατοπέδι το 2008. Ο Παναγιωτόπουλος µετά τη διχαστική αναµέτρηση για τη διαδοχή Καραµανλή το 2009. Ολοι είχαν κάπως ασταθές ξεκίνηµα.Ολοι έζησαν την ακµή τους – µε την έννοια ότι θεωρήθηκαν απαραίτητοι από τον πρόεδρο – για περισσότερο ή λιγότερο χρόνο. Και όλοι είχαν ένα, περισσότερο ή λιγότερο, πικρό φινάλε. Το αν οιχαµένοι – εις όφελος της Ν.Δ. – δηµοσιογράφοι βρήκαν ό,τι περίµεναν στηνπολιτική είναι υπαρξιακόερώτηµα που αφορά, κυρίως, τους ίδιους. Αλλά ιχνογραφεί και τη στατιστική πρόγνωση για τη µελλοντική καριέρα Μιχελάκη στα– νέα γραφεία – της Συγγρού.

ΩΣΤΟΣΟ, η προδιαγραφήστην περίπτωσητου νέου εκπροσώπου δεν είναι πανοµοιότυπη µε των προκατόχων του. Κι αυτό γιατί ο Μιχελάκης, σε αντίθεση µε τους προηγούµενους, δεν είναι ο µόνος δηµοσιογράφος στοηγετικό σύστηµα της Ρηγίλλης. Εκεί βρίσκεται ήδη ο ΓιώργοςΧαρβαλιάς,που έχει παλιούς προσωπικούς δεσµούς µε τον Σαµαρά. Δηµοσιογραφική εµπειρία έχει και ο Χρύσανθος Λαζαρίδηςπου είναι ηπένα – και µάλιστα µε άποψη – του προέδρου. Τα πρόσωπα αυτά δεν ήταν άµοιρα ούτε της εξόδου Παναγιωτόπουλου ούτε της εισόδου Μιχελάκη στοκόµµα. Συνεπώςη Ν.Δ. του Αντώνη έχει µετατραπεί σε γαλάζιο δηµοσιογραφικό εργαστήρι. Οπερ εξηγεί γιατί λόγοι προέδρου και ανακοινώσεις κόµµατος έχουν γεµίσει τίτλους που θυµίζουν πρωτοσέλιδα περιπτέρου.

Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ είναι λοιπόνλιγότερο εκπρόσωπος και περισσότερο διευθυντής ενός δεξιού ταµπλόιντ. Φάνηκε στο πρώτοτου µπρίφινγκ.Ο Μιχελάκης δεν είναι επίσης µονοκράτωρ της Ν.Δ. στην επικοινωνία, όπως οι προκάτοχοί του. Είναι κάτι που µειώνει τη δύναµή του,αλλά και τους κινδύνους που πάνε µαζί µε τη θέση.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: