25.2.11

Φύγε Μάτσικα...


"Να φύγεις εάν δεν μπορεις να διοικήσεις" βροντοφώναξαν στον Ηλια Μάτσικα οι εργαζόμενοι στο AΠΕ στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης.Ο διευθυντής του πρακτορείου τους φωναξε στην... εξ αναβολής συνελευση κι αφου κατήγγειλε πολλα και διάφορα τελικά όταν ήλθε η ώρα μετα από εικοσι λεπτα μονολόγου του να του απαντήσουν οι εργαζόμενοι ,αυτός έφυγε... τρέχοντας καθώς κάποιοι δημοσιογράφοι τον πήραν στο... κυνήγι.


To αστείο της υποθέσεως είναι πως η κυβέρνηση δεν εχει απαντλησει ακόμα στις…επτά ερωτήσεις που έχουν καταθέσει (σήμερα κατεθεσε και το ΚΚΕ)τα πολιτικά κόμματα για τα τεκταινόμενα στο πρακτορείο..

Ο οικονομικός διευθυντής του πρακτορείου και δυο υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, έδωσαν πειστικές απαντήσεις μία προς μία, στα όσα είπε ο διευθυντης του πρακτορειου και όταν μετα από προτροπή του -γιατι στο μεταξύ είχε αποχωρήσει από την συνέλευση- πήγαν στο γραφείο του για να του μιλήσουν αυτός κλείδωσε την πόρτα και δεν τους δεχόταν..

Ταυτόχρονα στην συνέλευση καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντής του πρακτορείου ειχε λάβει έκτακτη βοήθεια από την κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά έστειλε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες πίσω (από την βοήθεια)διότι …θα πλήρωνε περισσότερη εφορία.Σημειώνεται , ότι οι εργαζόμενοι στο πρακτορειο πληρώθηκαν με καθυστέρηση δυο μηνών .

Σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ,να μην υποστούν αλλη μείωση οι μισθοί τους και να τους δοθουν από την τακτικη επιχορήγηση τα χρήματα που τους αναλογούν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα λειτουργίας του πρακτορείου.
Τaxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: