25.2.11

ΚΥΠΡΟΣ.Κοσκίνισμα από σήμερα για τους 56 υποψηφίους του ΔΗΚΟ...


Λευκωσία: Στην τελική ευθεία για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του μπαίνει σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα. Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη υπέβαλαν υποψηφιότητες στις οικείες επαρχίες όπως και αρκετά στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου και των επαρχιακών επιτροπών. Ο... Νικόλας Παπαδόπουλος υπέβαλε από τους πρώτους υποψηφιότητα στη Λευκωσία. Από τα ανώτατα στελέχη την υποψηφιότητά τους υπέβαλαν προχθές ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Κολοκασίδης στη Λευκωσία, ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Κενεβέζος στη Λεμεσό και ο κεντρικός οργανωτικός γραμματέας, βουλευτής Φύτος Κωνσταντίνου στη Λευκωσία. Ο πρώην υπουργός και μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ Ακης Κλεάνθους κατέθεσε επίσης την υποψηφιότητά του στη Λευκωσία.

Επανεκλογή στη Βουλή διεκδικούν όλοι οι βουλευτές του κόμματος σε όλες τις επαρχίες, με εξαίρεση τον Ανδρέα Αγγελίδη στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Με βάση το καταστατικό του ΔΗΚΟ οι βουλευτές εξ οφίκιο έχουν μια θέση στα κομματικά ψηφοδέλτια χωρίς να απαιτείται να περάσουν από διαδικασία επιλογής.

Ο Μάριος Καρογιάν θα ασκήσει το δικαίωμά του για τοποθέτηση δέκα συνολικά κατ’ επιλογήν υποψηφίων στα δηκοϊκά ψηφοδέλτια. Οι διαβουλεύσεις του εκπνέουν σήμερα οπότε και θα συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Γραφείο και οι επαρχιακές γραμματείες για να επιλέξουν τους υποψηφίους. Εκλογική διαδικασία με βάση τα γνωστά δεδομένα θα γίνει μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Κερύνειας όπου έξι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για μια θέση.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: