5.5.10

Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες...

«Άνοιξα τα μάτια μου και δύο είδα άτομα μέσα στο δωμάτιό μου. Δεν κινήθηκα και δεν μίλησα καθόλου. Φοβήθηκα», είναι...

...τα λόγια με τα οποία ο Κίμωνας Σύριος προσπαθεί να περιγράψει την νυχτερινή του συνάντηση με τους διαρρήκτες που είχαν μπει στο σπίτι του στο Λεβεντοχώρι για να κλέψουν.

Την ώρα που κοιμόταν γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και άνοιξε τα μάτια του για να δει τι συμβαίνει. Είδε δύο άτομα που έψαχναν να βρουν χρήματα. Δεν κινήθηκε και έκανε πως κοιμόταν μέχρι να βγουν έξω από το σπίτι του.

«Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω δύο άτομα να ψάχνουν τα πράγματά μου για χρήματα. Φοβήθηκα και κάθισαν ακίνητος μέχρι να βγουν από το παράθυρο», τονίζει ο κ Σύριος. Μόλις οι δράστες πάτησαν το πόδι τους στην αυλή του σπιτιού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άρχισε να τους κυνηγά ξυπόλητος. Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν όμως. «Δεν μπόρεσα να τους πιάσω. Δεν πήραν τίποτα παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο που είχα και κάτι ψιλά στην τσέπη μου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Σύριος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας μπήκαν από το παράθυρο από το οποίο έφυγαν και τράπηκαν σε φυγή.Οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί μπήκαν και σε δεύτερο σπίτι εκατό μέτρα περίπου ποιο κάτω από του κ Σύριου, στου κ Σταμεταλάτου.

Οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο του μπάνιου την ώρα που η πολυμελής οικογένεια κοιμόταν μέσα και χωρίς κανείς αν τους αντιληφθεί έψαξαν τους χώρους και πήραν 40 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 200 ευρώ, ένα ανδρικό ρολόι, μία χρυσή βέρα, δύο ασημένια μονόπετρα δαχτυλίδια, ένα χρυσό σταυρό, ένα ασημένιο σταυρό και ένα χρυσό ρολόι γυναικείο. Οι δύο άντρες έφυγαν πριν γίνουν αντιληπτοί. Από την οικογένεια για εκείνο που απορούν είναι πως δεν ξύπνησαν και πιστεύουν ότι αυτό μάλλον οφείλεται σε κάτι που τους έρριξαν.

Στον δρόμο τους οι δράστες σταμάτησαν και σε τρίτο σπίτι μπήκαν μέσα και αφού έψαξαν τους χώρους έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα.
από το crimesonair.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: