Σε αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Action24, καθώς μιλώντας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έφτασε στο σημείο... να πει ότι από την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αποφάσισε ότι δεν θέλει να ελεγχθούν οι Μάκης Βορίδης και Λευτέρης Αυγενάκης, όποτε πρέπει μπει ένα τέλος στη κουβέντα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε κυνικά ότι «δεν έχει δικαίωμα η Ευρωπαία Εισαγγελέας να μας πει αν θεωρεί ένοχο τον Βορίδη ή τον Αυγενάκη. Ξέρετε τι δικαίωμα έχει μόνο; Λέει δείτε αν θέλετε να το ελέγξετε. Ποιος έχει στο Σύνταγμα την αρμοδιότητα να δει αν πρέπει να ελεγχθούν; Η Βουλή. Τι λέει η Βουλή, δηλαδή η πλειοψηφία της; Ποιος είναι η πλειοψηφία της; Η ΝΔ. Τι αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία; Ότι δεν θέλει να ελεγχθούν. Τέλος».
Η δήλωση του υπουργού Υγείας φανερώνει ξεκάθαρα το σχέδιο συγκάλυψης που έχει επιλέξει να ακολουθήσει για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πλέον ευτελίζει κάθε θεσμό για να κρατηθεί στην εξουσία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε πει και στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών για το κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;». Αυτά τα έλεγε λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2023, δείχνοντας την αλαζονεία που χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες.
docmentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου