29.3.24

Η ώρα των δακρύων...



Η εμφάνιση του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή δικαίωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση μομφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χθες σκιά του γνωστού εαυτού του. Οχι γιατί περιόρισε μέχρι εξαφανίσεως το γνωστό αλαζονικό του ύφος. Οχι γιατί προσπάθησε να είναι συγκαταβατικός. Αυτά θα μπορούσαν να είναι εκδήλωση του υποκριτικού χαρακτήρα του...


Ο πρωθυπουργός ήταν χθες σε δεινή θέση γιατί δεν είχε τίποτα να πει -και φυσικά δεν είπε- για να ανασκευάσει την κριτική της αντιπολίτευσης. Αντ' αυτού προτίμησε τα τετριμμένα επιχειρήματα που επί τρεις ημέρες επαναλάμβαναν βουλευτές και υπουργοί του, τα οποία η αντιπολίτευση είχε κάνει φύλλο και φτερό.

Ο πρωθυπουργός χθες σκουντουφλούσε -τράκερνε κατά τον δικό του νεολογισμό- δεξιά κι αριστερά, όπως συμβαίνει σε εκείνους που για κάποιο λόγο βρίσκονται σε διαρκή αστάθεια. Υπήρχαν όλοι οι λόγοι για μια τέτοια εμφάνιση.


Λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής -και για να μείνει αλώβητος ο ίδιος- οδηγήθηκαν σε παραίτηση δύο εξ απορρήτων συνεργάτες του. Ο διάδοχος του ανιψιού του, Γρ. Δημητριάδη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννης Μπρατάκος, και ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου. Και οι δύο -όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή- είχαν συναντηθεί με τον μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλομιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη την ίδια ημέρα που το «Βήμα» αποκάλυψε τη μονταζιέρα στο έγκλημα των Τεμπών.

Πρόκειται για γνωστή πρακτική. Το ίδιο έγινε με τον διοικητή της ΕΥΠ και τον Γρ. Δημητριάδη όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το ίδιο και με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Γιάννη Σμυρλή για την εξαγωγή του Predator. Το ίδιο και με τους δύο γενικούς γραμματείς -τον κομματικό και τον υπουργικό- όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει ο λαός. Τώρα είναι η ώρα των δακρύων για τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε χθες από τους Ελληνες να πιστέψουν ότι συγκλονίστηκε από αυτό που συνέβη στα Τέμπη κι ότι δεν θέλει να συγκαλυφθεί τίποτα. Ξέχασε όμως να τους πει πως την επομένη του εγκλήματος είχε προγραμματίσει να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη όπου θα εκθείαζε την πρόοδο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και στο σύστημα τηλεδιοίκησης όταν, με τραγικό τρόπο, αποδείχτηκε πως τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια. Ενας επαγγελματίας ψεύτης εκλιπαρούσε χθες να τον πιστέψουν.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: