27.3.23

Προεκλογική επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ...



...με Παπαθανάση και Καππάτο στα «χέρια»...

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που χαρακτηρίζει όπως λένε και το “βαθύ κράτος” Μητσοτάκη, χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Παπαθανάση ο οποίος φέρεται να πλήρωσε μόνο 50.000 ευρώ για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ!

Στο... θέμα αυτό δεν αποκλείεται να αναφερθεί απόψε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Ινστιτούτου “ΕΝΑ” που φέρει τον τίτλο “Για μία προοδευτική ατζέντα της επόμενης δεκαετίας: στόχοι-προτεραιότητες-πολιτικές”.

Στην Κουμουνδούρου διερωτώνται εάν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό ενώ θέτει συνολικότερα ζητήματα για πώς λειτουργεί το κράτος Μητσοτάκη. Εξηγούν πως από τη μία η κυβέρνηση κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και από την άλλη επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω γαλάζιων βουλευτών όπως ο κ. Καππάτος που εκπροσωπούν τράπεζες και funds.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Καππάτο σύμφωνα με την “Δημοκρατία” το 2021 ως εν ενεργεία βουλευτής εκπροσώπησε στο δικαστήριο fund και πέτυχε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς. Ενώ ο κ. Παπαθανάσης καταγγέλλεται πως πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ.

O επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε δηκτικά στα social media πως “βαθύ κράτος είναι: να μην υπάρχουν κανόνες για τους ισχυρου και τους φίλους τους. Νόμος Πάτση για τους πολίτες, Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη”.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση λένε πως ο κ. Παπαθανάσης οφείλει να δώσει τον διακανονισμό για το κούρεμα της οφειλής του στη δημοσιότητα την ίδια ώρα που σχολιάζουν για τον κ. Μητσοτάκη πως έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρεία που χρωστάει και φεσώνει το δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ κυνηγάει ανελέητα μικρομεσαίες επαγγελματίες και μισθωτούς.

Σημειωτέον πως στην Κουμουνδούρου προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ημερομηνία πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ θα ξεκινήσουν κανονικά και οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για τον εορτασμό της εθνικής επετείου βρέθηκε στο νησί της Τήλου...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: