28.9.22

Όταν το δούλεμα πάει σύννεφο...



Περίμενες κι εσύ πώς και τι την τελευταία επιδότηση αυτής της γαλαντόμας κυβέρνησης που πονάει και φροντίζει γενναιόδωρα τους καταναλωτές αναγνωρίζοντας, κατά πως λέει, τις δυσβάστακτες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. 

Έλεγες, χαλάλι βρε παιδί μου, ας... τα πάρουμε κι ας αργήσουν και λιγάκι. Κι ας είχαν αργήσει ένα μήνα από το προγραμματισμένο. Γιατί όταν σου έχει έρθει λογαριασμός που η ρήτρα προσαρμογής είναι μεγαλύτερη από την τελική λυπητερή, σκέφτεσαι, δε γίνεται, αυτή τη φορά θα πάρω μια αξιοπρεπή επιδότηση.


Αμ δε! Ήρθε επιτέλους εκείνη η ευλογημένη ώρα στο τέλος του μήνα που μετράς τα ρέστα σου σε κέρματα και ποντάρεις το τελευταίο σου χαρτί στο Power Pass. Και κάνεις όνειρα τι τρύπες θα μπορέσεις να κλείσεις ή έστω να στενέψεις. Και βλέπεις την ειδοποίηση από την τράπεζα! Και μπαίνεις να δεις. Και μαρμαρώνεις!
2,33 ευρώ! Αυτή είναι η επιδότηση που δικαιούσαι, με βάση τους αλγόριθμους και τα λοιπά «μαγειρέματα» στον  λογαριασμό. 


Και μπαίνεις στην εφαρμογή να δεις μήπως έχει γίνει κανένα λάθος. Γιατί δε θες να είσαι κακοπροαίρετος και να αρχίσεις άδικα τα «γαλλικά». Και βλέπεις ότι αν και έχουν εκδοθεί δύο λογαριασμοί μετά την περιβόητη πρώτη επιδότηση, μόνο ο πρώτος - έναντι - που έχει εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο, έχει περιληφθεί στην εφαρμογή. Ο άλλος, ο εκκαθαριστικός, ο βαρβάτος, με τη ρήτρα που είναι πιο μεγάλη από την τελική χρέωση, doesn't exist.


Και παραμένεις ψύχραιμος και παίρνεις τηλέφωνο στο νούμερο που σου παρέχει η πλατφόρμα και περιμένεις υπομονετικά και ω του θαύματος! σου απαντούν μετά από κανένα 40λεπτό - ευτυχώς που υπάρχει η ανοιχτή ακρόαση - και απευθύνεις το ερώτημα στον υπάλληλο:

- Γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί στην αίτησή μου και ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, που ναι μεν ήρθε Αύγουστο, αλλά αφορά κατανάλωση δυόμισι από τους μήνες που αυτή η απλόχερη κυβέρνησή μας έκρινε επιδοτήσιμους;

- Αααα, δεν έχετε καταλάβει καλά, η επιδότηση αφορά την ημερομηνία έκδοσης, όχι την κατανάλωση, σου απαντάει ο υπάλληλος που αυτήν την ενημέρωση έχει.


Και μένεις με το ακουστικό στο χέρι, αφού έχεις ψελλίσει ένα «ευχαριστώ για την πληροφορία» και προσπαθείς να κατανοήσεις τον παραλογισμό της συγκεκριμένης προϋπόθεσης, που φυσικά δε γίνεται.

Απλά το καταγράφεις, μπας και το χωνέψεις...

Κατερίνα Κουτσελάκη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: