22.10.21

Δεν υπάρχει ακρίβεια, όλα είναι στο μυαλό σας...


Την ώρα που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν εκτοξευτεί στα ύψη χωρίς να έχουμε προλάβει ακόμα να ζήσουμε για τα καλά στο πετσί μας την ακρίβεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε το φιλοθεάμον κοινό ότι «οι καταναλωτές ξοδεύουν, άρα έχουν».
Θα μπορούσε... αυτό να ειπωθεί από το στόμα ενός υπουργού μιας χώρας με ισχυρή οικονομία, χωρίς ανεργία, με κανονικούς μισθούς, με εργασιακά δικαιώματα, με ισχυρή ασφαλιστική κάλυψη. Ναι, έχουν λεφτά και τα χαλάνε. Έχει μια λογική.
Αλλά να το λέει εδώ ο Άδωνις, ενώ η ακρίβεια στα πάντα έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που φοβάσαι να πας σούπερ μάρκετ για να μην δεις μετά το υπόλοιπο του λογαριασμού σου;
Φανταστείτε να έρθει δηλαδή και το κύμα ακρίβειας που λέει τι έχει να γίνει.

***Η Eurostat λέει ότι στην Ελλάδα ένας στους 4 Έλληνες απειλείται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Και ξέρετε κάτι; Μεταξύ του Άδωνη και της Eurostat θα πιστέψω τη Eurostat. Και φυσικά το πορτοφόλι μου…
 


*** Αμ το άλλο; Κουράστηκε λέει ο χρυσός μου από τη συζήτηση γύρω από τον εμβολιασμό και πλέον λέει σε όποιον δεν θέλει να εμβολιαστεί για οποιονδήποτε λόγο «μη σώσεις». Αυτός είναι ο προτεινόμενος τρόπος για να πειστούν οι αρνητές και όσοι φοβούνται;
Τότε τι διάλα πλήρωσαν τα ΜΜΕ; Γιατί δεν έβγαιναν να το πουν από την αρχή;

*** Η Ελλάδα είναι η 5η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ των 27 και η δέκατη παγκοσμίως, σύμφωνα με το globalpetrolprices.com. Ας ενημερώσει κάποιος τον Άδωνη κι ας πει στον Κυρανάκη να ζητήσει από το Μαξίμου μείωση των μετακλητών υπαλλήλων μπας και μειωθεί λιγουλάκι. Ή είναι στον «πάγο» ακόμα;

*** Όταν έχεις δει Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και Άδωνη και Πλεύρη υπουργούς, τότε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαντάζει πιο πολύ κανονικότητα. Όχι;

*** Αλλά είμαστε απίστευτοι. Εκεί, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου. Τα λέγαμε και την προηγούμενη φορά, ας τους βγάλουν από ένα επίδομα κι ας μας αφήσουν ήσυχους.

*** Μπορεί ένας πρωθυπουργός να πανηγυρίζει που είδε διπλάσιο αριθμός, σε σχέση με πέρσι, φοιτητών, να εξαναγκάζονται να επιλέξουν να φοιτήσουν σε δημόσιο ΙΕΚ επειδή ο ίδιος τους στέρησε το δικαίωμα να φοιτήσουν σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ; Ο Μητσοτάκης μπορεί.

 



*** Να ξέρετε ότι στις Εθνικές Οδούς μπορείτε να τρέχετε με 150-160 χλμ. χωρίς να σας γράψουν κλήση. Το είπε ο Κώστας Καραμανλής. Κρατήστε κάπου εύκαιρο το βίντεο και σε περίπτωση που σας πιάσουν να τρέχετε με ταχύτητα μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο όριο δείξτε το στους αστυνομικούς της τροχαίας.
  


*** Οι επτά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «λευκό», κόντρα στη γραμμή του ΕΛΚ που ψήφισε υπέρ, στη ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο για την έρευνα των αποκαλύψεων των Pandora Papers που έχουν προκαλέσει πολιτικούς σεισμούς στον μισό πλανήτη. Πώς άραγε να δικαιολογείται επίσημα αυτή η στάση; Γιατί ανεπίσημα κάπου πάει το μυαλό μας.

*** Για να καταλάβω, το επιδημιολογικό φορτίο καταγράφει αύξηση της τάξεως του 28%, οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι ασφυκτικά γεμάτες, οι ειδικοί μας λένε ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, αλλά οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά; Το εθνικό φρόνημα χρειάζεται ενίσχυση ε; Τόσο που η δημόσια υγεία περνά στο περιθώριο; Να ξέρετε ότι για οποιαδήποτε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος και το επιτελικό του κράτος. Οι ειδικοί, σας ενημερώνω, δεν εισηγήθηκαν ποτέ κάτι τέτοιο.

*** Στα Γρεβενά ο Μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε με το δάχτυλό του, χωρίς φυσικά να μας πει τι είχε πιάσει προηγουμένως, τις μάσκες των επισήμων κατά την τελετή αγιασμού των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φιλήσουν τον σταυρό. Δεν έχει καμία σημασία ότι μία μέρα πριν ο νομός είχε μπει στις «κόκκινες» περιοχές, σημασία έχει να φιλάνε οι πιστοί τον σταυρό χωρίς μάσκα. Τίποτα άλλο.
 

Η "Νταμα" (documentonews.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: