16.10.21

"Μπαλλος": Δύσκολη νύχτα για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική......με απεγκλωβισμούς και κλειστούς δρόμους...

Πολλά προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος από τη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να έχουν μία δύσκολη νύχτα.


Όλο το βράδυ είχαμε... έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να κλείσουν δρόμοι και να γίνουν αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό κοντά στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στον οδικό άξονα προκάλεσε η κακοκαιρία. Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων η Τροχαία και η Πολιτική Προστασία ήταν επί ποδός για ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Μεταξύ αυτών και το ότι κατακλύστηκε από νερό – και διάφορα υλικά που παρέσυρε μαζί του – η Εγνατία Οδός.

Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο στο ύψος της Ρεντίνας. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας. Η αδιάκοπη βροχόπτωση τις τελευταίες ώρες προκάλεσε υπερχείλιση των υδάτων τα οποία έφτασαν μέχρι το δρόμο Θεσσαλονικής – Καβάλας.

Με δεδομένο πως η διαδρομή ήταν απροσπέλαστη, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο, έβαλαν «στοπ» στην κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν οι οδηγοί να εγκλωβιστούν και να περιμένουν για περισσότερες από δύο ώρες.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ολυμπιάδα

Από νωρίς είχαν αναφερθεί προβλήματα στην Ολυμπιάδα, του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, ενώ είχε κλείσει και ο δρόμος προς το Σταυρό λόγω της υπερχείλισης του ρέματος.

Ωστόσο, η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα «φούσκωσε» τους δύο χείμαρρους που περνούν μέσα από το χωριό και εκκενώθηκαν τα γύρω σπίτια.

Οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις κατοικίες τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής όπου και φιλοξενούνται.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Ολυμπιάδας ανέφεραν στο halkidikinews.gr πως «αν δεν σταματήσει σύντομα η βροχή θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και στα σπίτια».

Παρά τις προσπάθειες των αρχών που νωρίτερα με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου δημιούργησαν αναχώματα για να συγκρατήσουν το νερό, τώρα απειλούν να πλημμυρίσουν και να ξεχυθούν στο χωριό.

Συνεχείς απεγκλωβισμοί

Στο μεταξύ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από την περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα άτομα βρίσκονταν μέσα στην βιοτεχνία, που είναι στην περιοχή, όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισε ο χώρος. Ο απεγκλωβισμός των ατόμων έγινε από μηχάνημα του δήμου Θέρμης.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι από τον δήμο Θέρμης είχαν σπεύσει στην περιοχή Φαρμακέικα, στην οποία βρίσκονται λίγες κατοικίες και βιοτεχνίες, και τους είχαν προειδοποιήσει να απομακρυνθούν από τις εστίες τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Άλλα τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά μετά την υπερχείληση ρέματος στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απομακρυνθούν τέσσερις άνθρωποι από τις οικίες τους και να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: