15.10.21

Λέκκας: Είχαμε τεράστια ύψη νερού...


...όχι όμως ακραία φαινόμενα σαν της Μάνδρας..
.
«Στα όρια του σχεδιασμού των έργων», ήταν η ποσότητα του νερού που έπεσε στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος», δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως... είπε, μόνο στο Λεκανοπέδιο και όχι σε ολόκληρη την Αττική, «έπεσαν 30 εκατομμύρια τόνοι νερού. 

«Μιλάμε για τεράστια ύψη νερού, όχι όμως ακραία φαινόμενα. Δεν είχαμε ύψη βροχής της τάξεως των 200-300 χιλιοστών που είχαμε πριν από τρία χρόνια στη Μάνδρα», διευκρίνισε και επισήμανε ότι εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στο λεκανοπέδιο «θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις». Αλλά «αυτές οι βροχοπτώσεις ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων», τόνισε.


Ερωτηθείς για το αν λειτούργησε σωστά ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είπε: «Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε επαρκώς στην όλη διαδικασία. Βεβαίως υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, αλλά σε γενικές γραμμές δόθηκε η εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με μια συντεταγμένη Πολιτική Προστασία, με σημαντικές, στοχευμένες δράσεις. Και αυτό είναι το κυριότερο: όπως για παράδειγμα το κλείσιμο του Κηφισού ποταμού. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά, βεβαίως η εμπειρία συνεχώς μεγαλώνει. Τέλος, τόνισε ότι σε τέτοιου είδους κινήσεις «πρέπει να συμμετέχουν οι επιστήμονες που τροφοδοτούν με τα απαραίτητα στοιχεία τους επιχειρησιακούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: