25.10.21

Προπηλακισμό και επίθεση από ΜΑΤ...


...καταγγέλλουν βουλευτές του ΜέΡΑ25...

Η Μ. Αμπατζίδη δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ ο Κρ. Αρσένης έκανε λόγο για... «επίδειξη δύναμης» από την ΕΛ.ΑΣ.
Στην επεισοδιακή συγκέντρωση και πορεία για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης και Μαρία Αμπατζίδη, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν προπηλακισμό και επίθεση από τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία ήταν δυναμική, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να την περιορίσουν, ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα, και απωθώντας τους διαδηλωτές. 



Η Μαρία Απατζίδη, μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια αυτός και άλλοι τρεις από την διμοιρία την έσπρωχναν με τις ασπίδες τους. Η βουλευτής σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο Κρίτων Αρσένης έκανε λόγο για «επίδειξη δύναμης από την αστυνομία», τόνισε ότι «έχουμε φτάσει στη χώρα μας να παλεύουμε για να κάνεις πορεία» και υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία μας βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡα25 Μιχάλης Κριθαρίδης, μιλώντας για όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως άνδρες των ΜΑΤ «επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα για να διαλύσουν την πορεία.. χτυπώντας λυσσαλέα και το πανό του ΜέΡΑ25 που συμμετείχε σε αυτή, μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη και Μαρία Απατζίδη».

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα, όχι μόνο δεν αλλάζουν την στάση των δολοφονικών ομάδων που δρουν στην ΕΛ.ΑΣ. με την ανοχή και την καθοδήγηση της αυταρχικής πολιτικής της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αντιθέτως οι επιθέσεις σε βάρος άοπλων πολιτών συνεχίζονται κανονικά. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά δυστυχώς που γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας κατάστασης, επιβεβαιώνεται ωστόσο πως αυτοί που καθημερινά υποτίθεται πως "καταδικάζουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται", έχουν αναγάγει την κρατική καταστολή και την ωμή βία σε βάρος κάθε διαμαρτυρόμενου στις πολιτικές τους, καθημερινή πρακτική. Είναι βαθιά γελασμένοι όμως οι κ. κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος αν νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους αφήσει να μετατρέψουν την χώρα μας σε Ουγγαρία του Όρμπαν».

Η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας, έδωσε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, ομολογώντας πάντως ότι έγινε χρήση δακρυγόνων και πως «απωθήθηκαν» διαδηλωτές. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους». 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτό έγινε προκειμένου «να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ)».

Όλα αυτά τη στιγμή που κλιμακώνεται ο αναβρασμός για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, με μπλόκα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: