17.9.21

Έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα ανηλίκων...



Νέα έρευνα ξεκινά για το σκάνδαλο με τη διαρροή λίστας με ονοματεπώνυμα παιδιών νηπιαγωγείου, την οποία αναπαρήγαγε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις και πολιτική σύγκρουση.

Όπως...ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ξεκινά αυτεπάγγελτη έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.



Η Αρχή αναφέρει χαρακτηριστικά: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι, χθες, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση για να διερευνηθεί ποιος έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή του εγγράφου, το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα meaculpa.gr και αναπαρήγαγε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Παρά την προσπάθεια του Κ. Μπογδάνου να ανασκευάσει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν μετ ' επιτάσεως να πάρουν θέση η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και να διαγραφεί από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ωστόσο, παρά την κατακραυγή, το Μαξίμου, σήμερα, στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου, περιορίστηκε στο να αποδοκιμάσει χλιαρά τη συμπεριφορά του βουλευτή και να δηλώσει ότι στο... μέλλον δεν θα ανεχθεί ξανά τέτοιες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: