29.4.21

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Εκβιασμοί...





Ποιος κοροϊδεύει ποιόν εδώ;  Η ΕΛΑΣ τον Χρυσοχοΐδη; Ο Χρυσοχοΐδης την κυβέρνηση και τη Βουλή;  Όλοι μαζί τους πολίτες; Σίγουρα τους κορόιδευε ο Φουρθιώτης. Τους... εξαπατούσε,  εισπράττοντας λεφτά με φτηνοκομπίνες. Επιπλέον τους απειλούσε - όπως ξέρουμε από την περίπτωση Βρούτση.


Πώς τρέχει τόσο γρήγορα ο καιρός για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;

Ως τις 30 Μαρτίου δεν είχε ιδέα ότι η Πολιτεία πληρώνει – μέσω του υπουργείου του -αστυνομικούς και οχήματα για να φρουρούν τον Μένιο Φουρθιώτη, γνωστό και μη εξαιρετέο τυπάκο του trash και ακόμη χειρότερα.

Δεν είχε καν υποψιαστεί γιατί ο υφυπουργός του εμφανίζονταν στις εκπομπές του εν λόγω, γιατί τα αφιερώματα στο έργο της ΕΛΑΣ και οι αγιογραφίες στον αρχηγό της.

Δεν τον είχε ενημερώσει κανείς ότι ο Φουρθώτης με πρεστίζ του φρουρούμενου από το κράτος, εμφανιζόταν ως πολλά και διάφορα,


Παράγων του δημοσίου  βίου, «παρουσιαστής» μεγαλοδημοσιογράφος με εκπομπή στην – περιθωριακή - τηλεόραση και ψεύτικη ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Επίσης ως συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου, υποψήφιος πολιτευτής - με τη ΝΔ υπονοούσε - και επιδοτούμενος, ως θύμα της πανδημίας.

Ότι τραμπούκιζε ακόμη και υπουργούς, με ύφος «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;», χωρίς συνέπειες.

 Στις 31 Μαρτίου ο Χρυσοχοΐδης πληροφορήθηκε - από τον θόρυβο στα ΜΜΕ - ότι είναι φρουρός του Φουρθιώτη.

Ο μύθος λέει ότι αμέσως ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει με τη σειρά του από κάποια επιτροπή, να «επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά» στο εν λόγω  «υψηλό πρόσωπο». Όλα έγιναν με όλους τους τύπους.

Δεν απόρησε όταν έφτασε στα χέρια του εξώδικο του προστατευόμενού του, με το οποίο ζητούσε  αποκατάσταση της κανονικότητας στο πρόσωπό του.

Ως δικαίωμα: διατυμπάνιζε ότι ως δημοσιογράφος μεριμνά για το προφίλ του υπουργού, κατ΄ απαίτηση μάλιστα του υπουργείου του.

Στις 9 Απριλίου στη Βουλή ο Μιχάλης χαρακτήρισε «λάσπη στον ανεμιστήρα» να γράφεται και να λέγεται, ότι τον Φουρθιώτη φρουρούσαν 14 αστυνομικοί - ενώ τον φρουρούσαν μόνο τέσσερις.

Είναι η εποχή που δηλώνει ότι η ΕΛΑΣ «αξιολογεί κινδύνους και όχι χαρακτήρες και προσωπικότητες». 

Κάπως έτσι αξιολόγησε ότι ο μάγκας απειλείται από τη …17Ν η οποία, όπως πρώτος έπρεπε να ξέρει ο Χρυσοχοΐδης δεν υπάρχει, εδώ και δυο δεκαετίες.

Λογικά θα έπρεπε να είναι και ο πρώτος που θα προβληματιζόταν για το είδος των – έστω τεσσάρων - φρουρών του Φουρθιώτη.

Τι είδους αστυνομικοί είναι που δεν πήραν είδηση με ποιον είχαν να κάνουν;

Τι σόι «Επιτροπή» ήταν αυτή που τον χαρακτήριζε προσωπικότητα στην οποία όφειλε να χορηγεί φρουρά και ασφάλεια μετακινήσεων;

Στις 28 Απριλίου ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είδε το φως του αληθινό. Έδωσε με υπερηφάνεια συγχαρητήρια την αστυνομία «για την  επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μίαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση».

Πως «ταχύτατα»; Για αυτόν που συνόδευε, για καιρό, μέρα νύχτα για να μην τον πειράξει κανείς μιλάμε…

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν εδώ; Η ΕΛΑΣ τον Χρυσοχοΐδη; Ο Χρυσοχοΐδης την κυβέρνηση και τη Βουλή; Όλοι μαζί  τους πολίτες;

Σίγουρα τους κορόιδευε ο Φουρθιώτης. Τους εξαπατούσε, εισπράττοντας λεφτά με φτηνοκομπίνες. Επιπλέον τους απειλούσε - όπως ξέρουμε από την περίπτωση Βρούτση.

Στο τέλος τους εκβίαζε να τους στείλουν πίσω τη φρουρά του, στήνοντας ο ίδιος απειλές κατά του εαυτού του, με καλάσνικοφ και εκρηκτικά.

Πολλοί στην κυβέρνηση εύχονται τώρα να σταματούν εκεί οι εκβιασμοί.

Γιώργος Λακόπουλος 

iediseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: