12.10.20

Facebook : «Κόβει» τις αναρτήσεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος...


Την πολιτική του απέναντι στους αρνητές του Ολοκαυτώματος αλλάζει το Facebook απαγορεύοντας κάθε... ανάρτηση άρνησης ή διαστρέβλωσης. 

 Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι η νέα του πολιτική απαγορεύει «οποιοδήποτε περιεχόμενο που αρνείται ή στρεβλώνει το Ολοκαύτωμα».

 Ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγραψε ότι είχε δυσκολεύτηκε να βρει την ισορροπία μεταξύ της ελεύθερης της έκφρασης και της απαγόρευσης τέτοιων δημοσιεύσεων, αλλά «αυτή είναι η σωστή ισορροπία». «Σήμερα ανανεώνουμε την πολιτική ρητορικής μίσους για να αποτρέψουμε την άρνηση του Ολοκαυτώματος. 

Έχουμε κατεβάσει εδώ και καιρό δημοσιεύσεις που επαινούν εγκλήματα μίσους ή μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου και του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, με τον αυξανόμενο αντισημιτισμό, επεκτείνουμε την πολιτική μας και απαγορεύουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο αρνείται ή παραμορφώνει το Ολοκαύτωμα. Αν οι άνθρωποι αναζητούν το Ολοκαύτωμα στο Facebook, θα τους καθοδηγούμε σε έγκυρες πηγές για να λάβουν σχετικές πληροφορίες». Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: