14.10.20

Business με δημόσιο χρήμα για τα τέκνα του Τραμπ...


Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ευρέως γνωστό πως δεν λογαριάζει τίποτε μπροστά ή καλύτερα όσο το χρήμα. Η Washington Post σε έρευνά της αποδεικνύει πως το μήλο πέφτει κατά κανόνα κάτω από την μηλιά.

Σύμφωνα με το... αμερικανικό μέσο τα παιδιά του Αμερικανού προέδρου έχουν κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ στον Αμερικανό φορολογούμενο 238.000 δολάρια μόνο για τα καταλύματα των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών που τους συνοδεύουν στα ταξίδια τους. Η εφημερίδα τονίζει πως συνολικά η οικογένεια Τραμπ έχει στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα δωμάτια της ασφάλειάς τους.

Μέχρι εδώ όλα ηθικά; Μάλλον όχι… Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως τα χρήματα αυτά μπορεί να πληρώθηκαν από το Αμερικανικό Δημόσιο για την ασφάλεια του Πρώτου πολίτη της χώρας και της οικογένειάς του αλλά τα τιμολόγια κόπηκαν από επιχειρήσεις της ίδια της οικογένειας. 

Συγκεκριμένα η Washington Post αποκαλύπτει πως οι Ιβάνκα, Ντόναλντ Τζούνιορ και ο Έρικ Τραμπ στα δεκάδες ταξίδια τους εντός και εκτός των ΗΠΑ επιλέγουν να διαμένουν φανατικά σε ξενοδοχεία και resorts τα οποία ανήκουν στην οικογενειακή επιχείρηση… Κοινώς η οικογένεια Τραμπ επιλέγει συστηματικά να διαμένει σε ξενοδοχεία της αυτοκρατορίας, χρεώνοντας τεράστια ποσά στο Αμερικανικό δημόσιο.

Στην έρευνα σημειώνεται πως το πιο φθηνό δωμάτιο που ο Αμερικανός φορολογούμενος έχει πληρώσει τα τελευταία 4 χρόνια είναι της τάξης των 175 δολαρίων για ένα δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουάσιγκτον. 

Το πλέον ακραίο από τις χρεώσεις αφορά σε μία μικρή βίλα που ενοικιάζουν από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο οι μυστικές υπηρεσίες στα γήπεδα γκολφ του Αμερικανού Προέδρου στο Bedminster, του Νιου Τζέρσι προς 567 δολάρια την ημέρα. Η συγκεκριμένη μάλιστα χρέωση υπάρχει στα αρχεία για κάθε ημέρα των 7 μηνών ακόμη και όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται εκεί…

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: