1.10.20

Μια Κηδεία στο Μουρίκι...


...προκάλεσε συναγερμό σε 4 χωριά...

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα χωριά του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων, μετά από συνωστισμό που σημειώθηκε σε κηδεία, όπου παραβρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Το βράδυ της... Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό, καθώς δεκάδες άτομα συνωστίστηκαν σε κηδεία.

Ειδικότερα, η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όπου εξετάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Η 63χρονη θετική στον ιό παραβρέθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου σε κηδεία στο χωριό Μουρίκι στη Βοιωτία, μαζί με δεκάδες κατοίκους από τα άλλα χωριά της Θήβας. Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης αποκάλυψε ότι στην κηδεία της περασμένης Κυριακής είχαν βρεθεί συγγενείς του νεκρού από διάφορα χωριά, ίσως ακόμη και περισσότερα από 200 άτομα και χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο.

«Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά», τόνισε ο Τάκης Πέτρου.

Ο δήμαρχος Θήβας δήλωσε από πλευράς του ότι «θετική είναι η αδερφή του νεκρού, ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της».

Η ισχυρή σύσταση

Η ισχυρή σύσταση, που απηύθυνε η Πολιτική Προστασία, αφορά τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

- Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Πέμπτης, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: