17.10.20

Έκτακτα μέτρα στην Κύπρο...

...μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού...
Νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων (202) από Covid-19 κατέγραψε η Κύπρος, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα, ενώ επιβάλλεται μερικό lockdown στη Λεμεσό. Να σημειωθεί ότι έως σήμερα ο μέσος αριθμός κρουσμάτων δεν ξεπερνούσε τα 35.

Σύμφωνα με... το κυπριακό υπουργείο Υγείας τα 202 κρούσματα καταγράφηκαν έπειτα από την πραγματοποίηση 4.966 τεστ ενώ συνολικά στη χώρα οι μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας έφτασε τις 2.581.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, νοσηλεύονται 16 ασθενείς ενώ σήμερα έγιναν ακόμη οκτώ εισαγωγές. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ βρίσκονται δύο ασθενείς, ενώ ένας ασθενής έχει διασωληνωθεί στη Πάφο και ένας στη Λευκωσία.


Η κατάσταση, εν όψει και του χειμώνα έχει ανησυχήσει τις κυπριακές αρχές, οι οποίες στην προσπάθεια να αποφευχθεί γενικό lockdown, ανακοίνωσαν μέτρα τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Κυριακή.

Η Λεμεσός, που και το καλοκαίρι είχε τεθεί σε κατάσταση επαγρύπνησης, τίθεται σε καθεστώς περιορισμένης καραντίνας. Για δύο εβδομάδες, επιβάλλονται περιορισμοί σε μπαρ και εστιατόρια, τα οποία θα κλείνουν στις 10.30 το βράδυ, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τερματισμό των μετακινήσεων στις 11.30 το βράδυ.
 
Σε ολόκληρη την Κύπρο, αποφασίστηκε περιορισμός στις συναθροίσεις εντός σπιτιών, η απαγόρευση δεξιώσεων σε γάμους και βαφτίσεις. Σε εσωτερικούς χώρους μέγιστο επιτρεπόμενο όριο στους συγκεντρωμένους ορίζονται τα 75 άτομα, ενώ στους εξωτερικούς τα 150. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: