5.10.20

Σοβαρότης μηδέν από την κυβέρνηση των «αρίστων»...


Στο διάστημα της καραντίνας, κάθε απόγευμα ενημερωνόμασταν για την πορεία της πανδημίας, ακούγαμε τότε και σήμερα που τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου περισσότερο, για την ατομική ευθύνη και πολύ... συχνά γινόμαστε αποδέκτες επίρριψης ευθυνών όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Εδώ και λίγο καιρό η ενημέρωση επανήλθε-μαζί με το δεύτερο και  πιο σοβαρό κύμα πανδημίας-, με τον αρμόδιο υπουργό και κάποιον εκ των επιστημόνων.

Ακούμε συνέχεια για την μάσκα και την αναγκαιότητα της. Αυτό κανείς λογικός άνθρωπος δεν το αμφισβήτησε ποτέ, αλλά είναι οξύμωρο να ζητούν να φοράμε μάσκα στην σχολική αίθουσα όταν τα παιδιά είναι στην κυριολεξία το ένα πάνω στο άλλο, αφού κατέχουμε και το ρεκόρ μαθητών ανά τάξη αλλά στο διάλειμμα που παίζουν, τρέχουν σπρώχνονται να μην είναι απαραίτητη. Είναι αστείο ειδικά στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις να περιμένουν οι πολίτες, σε τεράστιες ουρές τα μέσα μεταφοράς-που έχουν αραιώσει τα δρομολόγια-και  όταν επιβαίνουν τελικά σε αυτά, να είναι σαν σαρδέλες και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας προστατεύει η μάσκα. Είναι επίσης, απορίας άξιο αυτοί οι άριστοι οι οποίοι περίμεναν το δεύτερο κύμα πανδημίας και είχαν 6 μήνες να προετοιμαστούν γιατί άφησαν ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας και επιπλέον γιατί δεν προνόησαν για επαρκή αριθμό ΜΕΘ;

Αλλά το πιο επικίνδυνο και συγχρόνως προκλητικό, είναι αυτοί που μας  ενημερώνουν και μας παριστάνουν τους σοβαρούς, τους υπευθύνους και επίσης  μας κουνάν το δάκτυλο, να μην  τηρούν αυτά που ζητούν επιτακτικά από εμάς και επιπλέον να προσπαθούν να τα έχουν με όλους καλά. Γιατί πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τον υπουργό, το πρωί να περιφέρεται χωρίς μάσκα και να φιλά χέρια παπάδων και το απόγευμα να μας ενημερώνει με την μάσκα μέχρι τα μάτια ή τον άλλο υπουργό της κυβέρνησης σε εκκλησία πάλι χωρίς μάσκα να κοινωνεί. Αυτή είναι μια εικόνα ανεύθυνης κυβέρνησης του «ότι να ναι», αλιεύω ψηφαλάκια από όπου μπορώ και ικανοποιώ όλα τα ακροατήρια μου.

Έτσι πορεύονται χωρίς μπούσουλα και χωρίς ηθική, γιατί είναι ανήθικο να αναλώνονται σε νουθεσίες από την μια,τσαμπουκά και ψευτοπυγμή από την άλλη και στην ουσία οι ίδιοι να είναι οι πιο ανεύθυνοι από όλους. Βέβαια τα συγκεκριμένα ευτράπελα λίγοι τα έμαθαν γιατί τα εξαγορασμένα από την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ΜΜΕ, τα κρύβουν και τα κουκουλώνουν όσο μπορούν.

Αντίθετη βέβαια τακτική ακολουθούν τα ΜΜΕ όταν πρόκειται να ενοχοποιήσουν και να επιρρίψουν ευθύνες σε οποιοδήποτε άλλον εκτός από την κυβέρνηση, με πρωτοπόρο την Δημόσια ΕΡΤ που έχει ξεχυθεί σε συγκεκριμένες πλατείες για να μας πει ότι συνωστίζονται νέοι, χωρίς μάσκα με μια μπύρα στο χέρι και πολύ καλά κάνει ο άλλος σοφός υπουργός που έχει δώσει εντολή για ελέγχους και περιπολίες στην Αστυνομία. Όπως θέλουν μας τα παρουσιάζουν και ότι θέλουν. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η τελευταία στοχοποιήση των μαθητών που κάνουν καταλήψεις στα σχολεία, με αιτήματα συγκεκριμένα, την μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών, αλλά και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Τα ΜΜΕ και εδώ κάνουν  πάλι την δουλίτσα τους, θολώνουν το τοπίο, αποπροσανατολίζοντας και αφήνοντας ασαφή τα αίτια των καταλήψεων υπερισχύοντας αυτό της μη χρήσης μάσκας.

Απέναντι μας λοιπόν, έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα που καθόλου δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία, αλλά μόνο για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, το βόλεμα υμετέρων και την εξουσία, αλλά ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους είναι απολύτως επικίνδυνοι για την χώρα γενικότερα. Όλοι όμως εμείς οι πολίτες, όπως έχουμε επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα μέχρι σήμερα, έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε. Είναι κατά πολύς στο δικό μας χέρι, γιατί αυτή η εγκληματικά ανεύθυνη κυβέρνηση τα έχει κάνει ήδη θάλασσα από τον μηδενικό σχεδιασμό της και τις συνεχείς παλινωδίες. Τα πεπραγμένα τους αποδεικνύουν ότι θα πορευτούν με ψέματα, ενοχοποιήση, επικοινωνιακά σώου, αναίτια βία και καταστολή. Χέρι-χέρι με μερίδα των ΜΜΕ που κάνουν τα πάντα για να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ως σωτήρα της χώρας, γιατί έτσι τους βολεύει...

Ευαγγελία Μανιτσούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: