24.10.20

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα...













... για τον περιορισμό του κορονοϊού...
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού που βρίσκονται σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με... το ΦΕΚ, προβλέπεται χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιοχής.

Επίσης ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και την υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον του 20% των εργαζομένων.


Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «πορτοκαλί» ή «κόκκινες» από τις 00:30 έως τις 05:00, από την οποία εξαιρούνται επαγγελματίες που φέρουν σχετική βεβαίωση.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα
Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» επίπεδο.

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική, και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Επιπρόσθετα σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Για  να διαβάσετε το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: