1.10.20

Τους κατατροπώσαμε τους Πέρσες...


Θυμάστε τον Πάνο Καμμένο που πήγαινε με κόκκινα χαλιά πάνω σε παλέτες κι έριχνε... στεφάνια για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας; Και γελούσαμε όλοι; 

Χθες είχαμε ανάλογα σκηνικά. Αλλά, πλέον, το κάλυπτε ένα πέπλο σοβαρότητας, Ηταν επίσημο. Εστησαν εκδήλωση για τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Και την είδαμε και σε live streaming. 

Αντιγράφω από την παρουσίαση - το βίντεο υπάρχει στο YouTube για όσους θέλουν να το απολαύσουν ξανά και ξανά: «Από τον ηρωισμό, στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Από το παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον. Μια εκδήλωση τιμής, για τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Για τις αιώνιες αξίες και ιδέες που αυτά τα δύο εμβληματικά γεγονότα μάς κληροδοτούν. Ενα ταξίδι 25 αιώνων από τη γέννηση της δημοκρατίας έως το σήμερα». Αλλά τώρα, βλέπετε, είναι διαφορετικά. Δεν υφίσταται Καμμένος. 

Ηταν εκεί όμως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και υπουργοί και ο αρχηγός του Ναυτικού και άλλοι. Κι έβγαλαν και λόγους. Πώς κατατροπώσαμε τον Ξέρξη. Το κακό είναι πως φυσούσε και τους έπαιρνε ο αέρας τα χαρτιά, αλλά μήπως και στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν (θα) φυσούσε; 

 Το πανηγύρι, άλλο πανηγύρι, συνεχίστηκε το βράδυ με τον φωτισμό της Ακρόπολης. Νέα λογύδρια κι εκεί. Πάλι ο πρωθυπουργός. Σειρά πήρε τώρα ο Περικλής και ο χρυσός αιώνας του. Εκεί και η κ. Μενδώνη, νέο λόγο και αυτή για τον μεγαλειώδη φωτισμό που θα μεταφέρει τα φώτα της Ελλάδας παντού στον κόσμο. 

Επεσε πολλή δουλειά χθες στη σοβαρή και κομψή κυβέρνησή μας... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: