24.10.20

Λίστα Πέτσα (δεν γλιτώνει έτσι εύκολα ο υπουργός)...



Το VouliWatch, αυτή η εξαιρετική και ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής, συνεχίζει να ψάχνει το θέμα με την επίμαχη λίστα Πέτσα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

«Πρόσφατα καταφέραμε να εντοπίσουμε τη... σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και της εταιρίας Initiative Media A.E. σχετικά με την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και τη διάθεση χρημάτων στα ΜΜΕ» γράφουν τα παιδιά τού VouliWatch. Και συνεχίζουν: «Με βάση τις υπηρεσίες που περιγράφονται στη σύμβαση, καταθέσαμε εκ νέου το αίτημά μας για πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και το πώς διατέθηκαν τα χρήματα».

Η σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός με την Initiative Media δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 στην πλατφόρμα ανάρτησης δημόσιων συμβάσεων promitheus.gov.gr. «Σήμερα σας ενημερώνουμε για το ΝΕΟ αίτημα που καταθέσαμε μετά την «ανακάλυψη» της σύμβασης» σημειώνει το VouliWatch και προσθέτει κι ένα «Fun Fact», όπως το λέει χαρακτηριστικά: «Η αμοιβή της Initiative Media A.E. προβλέπεται στη σύμβαση στο 3% του συνολικού ποσού που θα δαπανηθεί για τα ΜΜΕ και στη συνέχεια ακολουθεί τροποποιητική σύμβαση που αυξάνει το ποσοστό στο 4%».

Το VouliWatch ζητά αναλυτικό απολογισμό της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και προτείνει και στον κόσμο να ασκήσουν όλοι από κοινού πίεση, μέσω των social media, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα διαφάνειας και λογοδοσίας.

Από την στήλη "Top10 media" του Δημήτρη Κανελλόπουλου (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: