13.10.20

Η κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική...

Πλημμύρες σε Κέρκυρα-Κεφαλονιά...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία συνεχίζει την πορεία της προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει στον καμβά των έντονων φαινομένων  τα ξημερώματα της Τρίτης με έντονες βροχοπτώσεις. 

Η βροχή προκάλεσε και... προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσης Σοφίας και αλλού.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο πριν τις 7 το πρωί είχαν γίνει 40 κλήσεις για άντληση υδάτων με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές. 

H κακοκαιρία σάρωσε Κέρκυρα-Κεφαλονιά

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει  πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.







Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε Σαροκο, Σιδαρι και Πυργι για αντλήσεις υδάτων.

Στη Δασια και το Μον Ρεπό, η Πυροσβεστική παρενέβη για κοπές δέντρων μετά την πτώση τους από τους δυνατούς ανέμους.

Πού θα κινηθεί η καταιγίδα τις επόμενες ώρες

Τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Αρναούτογλου: Έβρεξε σε 12 ώρες στην Κέρκυρα όσο στην Αττική σε ένα τρίμηνο

Όπως έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook, τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο ήταν ανησυχητικά υψηλά, καθώς μέσα σ’ αυτό το διάστημα έβρεξε όσο βρέχει στην Αττικη σε ένα τρίμηνο.

Μετά τα 103,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στην Κέρκυρα, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λευκάδα με 62,8 λίτρα.

H ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττικη σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!
ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: