12.10.20

Κανένα ελαφρυντικό στους επτά!...



Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Εφετείο στους επτά που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κάτι που σημαίνει ότι διαμορφώνεται πλαίσιο για κάθειρξη από 5 έως 15 χρόνια.

Η απόφαση που όλοι περίμεναν από τη... στιγμή που ανακοινώθηκε η αρχική ετυμηγορία, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ήρθε λίγο μετά της 10 το πρωί της Δευτέρας.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους επτά της ηγετικής ομάδας και συγκεκριμένα στους: συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι πλέον, κάθε ένας από τους προαναφερόμενους κινδυνεύει με φυλάκιση 5-15 ετών. Βέβαια, εκτός από τις ποινές, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Αντιθέτως, οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ στον Ν. Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: