15.10.20

Κοζάνη: Αλαλούμ με τα σχολεία και σύγχυση στους γονείς...


Διαφορετικές οδηγίες δίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ανακοίνωσή του από όσα λέει στον... χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό. Τεράστια σύγχυση επικρατεί για τα σχολεία στη Κοζάνη τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά και ήδη υπάρχουν παράπονα από την περιοχή. 

 Το αλαλούμ προκαλείται από το γεγονός, ότι δίνει διαφορετικές οδηγίες λειτουργίας ο Νίκος Χαρδαλιάς από τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr.

 Καταρχάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με το lockdown στη Κοζάνη, επισημαίνει για την λειτουργία των σχολείων τα εξής: «Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλεεκπαίδευση». Επίσης, ο Δήμος Κοζάνης αναφέρει τα εξής, μετά από παράπονα πολιτών: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει, ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας». 

 Παρόλα αυτά, ο χάρτης ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, που αποτελεί την επίσημη ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα σε κάθε περιοχή, αναφέρει τα εξής: Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News «Τα σχολεία λειτουργούν εκ περιτροπής σε συνδυασμό με την τηλεκπαίδευση ή υπάρχει η περίπτωση να γίνει μόνο τηλεκπαίδευση». 


 Δεν αναφέρεται δηλαδή πουθενά ότι θα λειτουργούν κανονικά, όπως επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τελικά βέβαια θα λειτουργήσουν κανονικά... 

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: